El Martinenc continuarà competint a Primera Catalana | FC Martinenc
skip to Main Content

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha fet oficial aquest divendres que el Cerdanyola FC mantindrà plaça a Segona RFEF, després de cobrir una vacant. L’argument beneficia els vallesans, que veuen anul·lat el seu descens a Tercera RFEF, després que caiguessin al play-out de permanència fa més de tres mesos.

La conseqüència directa pel que fa als interessos del Futbol Club Martinenc és la confirmació oficial que el Club tindrà el primer equip masculí competint un curs més a la Primera Catalana, categoria en què els vermells ja havien obtingut la permanència. De fet, la Federació Catalana de Futbol ha comunicat directament al Club aquesta resolució positiva. A principis de juny, ho vam exposar en un comunicat oficial, la Federació Catalana de Futbol va fer saber al Martinenc que consideraven que l’equip havia descendit a Segona Catalana, arran d’una ambigüitat del Pla de Competició que l’ens federatiu decidia esmenar amb el descens del Martinenc.

El Club, com ja vam exposar llavors, va obrir consultes legals i no ha deixat de moure’s buscant el que es considerava just per als interessos del Martinenc, amb atenció a totes les opcions possibles que s’obrien en un final de temporada -i un inici de pretemporada- més canviant que mai.

L’assessorament legal, d’una banda, i la necessitat de treballar per defensar els nostres interessos van motivar que, després del comunicat, el Club decidís treballar en la total discreció, disposat a donar explicacions als seus socis i sòcies un cop la decisió federativa fos definitiva, oberts a continuar per la via de la reclamació si continuava sent injusta a parer del Club. Si bé ens sap greu no haver pogut informar puntualment, els contactes a tots els nivells i la contínua recerca del que per al Martinenc entenem com a justícia esportiva, més enllà de l’assessorament que comentàvem, ens va portar a no voler ni poder retransmetre l’estat de la situació a cada moment, i més en un context tan complicat com el que s’ha viscut aquests darrers quatre mesos. De fet, en aquest període el Club ha tingut diversos cops informacions canviants que apuntaven primer cap a un final satisfactori, però que es veien anul·lades poc després. Amb la resolució definitiva de la continuïtat del primer equip a la categoria, el Club aparca la via legal, un cop satisfeta la seva demanda inicial.

Finalment, l’objectiu inicial, confirmar la permanència del Martinenc a Primera Catalana, tal com va quedar segellada amb el final de la lliga i dels descensos no compensats, s’ha acabat complint. Amb tot, des del Club no s’ha deixat de fer feina en cap moment per confeccionar una plantilla que competeixi amb la màxima ambició a la categoria, a partir del primer cap de setmana d’octubre.

A partir d’ara, per tant, amb la seguretat de saber fermament que l’equip competirà on li tocava, ens queda mirar endavant amb el repte d’un nou projecte del primer equip masculí a Primera Catalana. Els esforços i les voluntats no han afluixat, i volem que la il·lusió impregni aquesta nova etapa.

#SomMartinenc


Back To Top