Comunicat oficial - 2 de juny de 2022 | FC Martinenc
skip to Main Content

El Futbol Club Martinenc ha rebut aquest dijous, 2 de juny de 2022, la comunicació verbal per part de la Federació Catalana de Futbol (FCF) de la intenció de l’ens federatiu de fer jugar el primer equip masculí de l’entitat a la Segona Catalana el proper curs 2022/2023.

La decisió no ha estat anunciada fins aquest dijous, un mes després del darrer partit de l’equip, i s’ha produït en una reunió entre Club i Federació que des de la mateixa FCF s’havia posposat en els darrers dies.

El Futbol Club Martinenc ha expressat a la reunió, expressa en aquest comunicat i expressarà en el camí que ara s’inicia la seva total disconformitat amb la decisió, que es produeix arran d’un error de la mateixa FCF en la redacció del Pla de Competició per a la temporada 2021/2022.

El primer equip masculí del Futbol Club Martinenc va esquivar les places de descens directe a Segona Catalana i no es va veure immers, en cap cas, en la plaça de descens no compensat que, per desgràcia per als equips implicats, es va acabar produïnt.

La decisió de la FCF obeeix a una resposta de l’ens a una errada del mateix ens. Al citat Pla de Competició, consultable en aquest enllaç, s’exposava el següent:

Però també s’exposava com funcionarien els ascensos i descensos. Les combinacions, entre permanències, descendits de Tercera RFEF, ascendits de Segona Catalana i resultat dels descensos no compensats, tenint en compte que la lliga de Primera Catalana arrencava amb 43 equips participants, resultava en 49 conjunts, un més del que el mateix pla contemplava al paràgraf que mostràvem anteriorment.

Per facilitar els càlculs: 43 equips menys 3 que pugen a Tercera i 11 que baixen serien 29, als quals sumem els 16 que pugen de Segona Catalana i els 4 que descendeixen de Tercera, sumant un total de 49. El desajust és, per tant, de la FCF i en cap cas fer descendir el nostre primer equip masculí està contemplat al mateix Pla, ni en la forma d’aclarir que els descensos no compensats funcionaran diferent ni mitjançant cap mena de comunicació o esmena durant els vuit mesos de competició.

El Futbol Club Martinenc ja ha iniciat accions legals per recórrer una decisió completament arbitrària, no contemplada al Pla de Competició (que marca les regles del joc i el sistema de funcionament de les lligues), i portarà fins les últimes conseqüències la defensa del dret a competir a la Primera Catalana que té l’equip, com els altres 48 que hi hauran de competir la propera temporada 2022/2023.

Demanem respecte a una entitat centenària com la nostra, que sempre ha defensat el joc net i, per sobre de tot, l’assumpció dels errors.

#SomMartinenc


Back To Top