Xavi Morón, nou director esportiu | FC Martinenc
skip to Main Content

El Futbol Club Martinenc fa oficial la incorporació de Xavi Morón com a nou director esportiu de futbol de l’entitat, càrrec de nova creació (quant a nomenclatura i atribucions). Morón comença a treballar aquest maig amb vistes a la configuració de l’estructura de futbol del Club per a la temporada vinent.

L’arribada de Xavi Morón i els seus col·laboradors, que detallarem en les properes setmanes, significa el primer pas cap a una reestructuració esportiva que implicarà de ple la planificació del primer equip, una nova metodologia de preparació i que tindrà també transcendència a tots els equips de base del Club. És, per tant, un canvi de model liderat per Morón.

Xavi Morón, nou director esportiu de futbol | FCM

Un home de futbol
Xavi Morón Rodríguez (Barcelona, 8 d’octubre de 1978), arrelat a Collbató, es va formar al futbol base del RCD Espanyol. Va debutar al filial del conjunt blanc-i-blau, a Segona B, al tram final de la temporada 1995/1996, en un duel contra el Sant Andreu. Després de dues temporades d’alternança amb el juvenil, el 1997 passava a formar part de ple dret de l’equip filial, en què va competir dos cursos sencers a la categoria de bronze del futbol estatal. El 1998 el conjunt barceloní va disputar la fase d’ascens a Segona Divisió.

Aquell estiu, a més, Morón va disputar tres partits amb el primer equip de l’Espanyol a la Copa Intertoto, contra el Brno txec i l’Auxerre (en aquest cas, participant als dos partits de l’eliminatòria, resolta a favor dels blanc-i-blaus).

El 2000 deixava l’Espanyol per continuar la seva carrera a Segona B, amb passos per l’Algeciras (en dues etapes, 00/01 i 05/06), l’Écija (01/02) o l’Aurrera (02/03). En total, Morón compta al seu historial amb 170 partits disputats a la categoria de bronze. En la seva etapa de futbolista va passar també per clubs com el Vilassar de Mar, l’Hospitalet o el Cornellà, a Tercera Divisió.

Per a Morón el Futbol Club Martinenc és un club especial. Va ser al Guinardó on va decidir penjar les botes, el 2013. I va ser al Club on va començar la seva carrera fora dels terrenys de joc, com a coordinador. Va retornar a l’Espanyol, en què va ser responsable de metodologia de futbol 7 i va entrenar diversos equips del futbol base, amb la direcció dels juvenils, B i A, aquest últim a la màxima categoria, la Divisió d’Honor. La seva última experiència ha estat aquest curs, com a coordinador general del Martorell.

Xavi Morón, nou director esportiu de futbol | FCM

Objectiu: estabilitat

“Tinc sensacions molt positives, és una oportunitat molt interessant per començar aquesta nova etapa”, explica Morón en les seves primeres impressions com a director esportiu. “És una tasca que tot i no haver-la experimentat de manera directa sí que l’he estat fent durant diversos anys de manera indirecta. És una oportunitat de poder créixer conjuntament amb el Club”.

Morón ha situat un dels primers objectius per al primer equip. “Ha estat una temporada en què s’ha patit el descens, però més enllà d’aquest curs o dels anteriors, crec que el Club ha d’estar com a mínim a la Tercera Divisió. Té aquesta potencialitat, i la meva intenció és optimitzar els recursos que tenim i potenciar aquesta estructura”.

En aquesta línia, la Tercera ha de ser l’aposta conjuntural de la nova estructura esportiva. “Ens hem de marcar l’objectiu clar d’assolir-la, crec que tant el Club com la direcció esportiva estarem en una posició més còmoda de treball”, afegeix Morón. “És una categoria molt més necessària per al Club, gairebé obligada per la seva història. On es podria treballar amb estabilitat i solvència, que és el que volem fer nosaltres”. Un objectiu ambiciós que, òbviament, no estarà exempt de dificultats, encaminades a la previsió a mitjà termini. “Optimitzar i tenir la idea de treball clara per, quan assolim la categoria en què creiem que ha d’estar el Club, li puguem donar una estabilitat al primer equip, amb totes les dificultats que això comportarà”.

El fins ara secretari tècnic de l’entitat, Manolo Murciano, seguirà vinculat al Club, ara fent funcions internes i sent requerit, si cal, per la direcció esportiva, que liderarà aquest canvi de model que emprenem tot just avui.

És moment d’il·lusió, de reptes de futur, però també d’esforç i de molta feina per fer. Ens hi posem des d’avui mateix!

Som Martinenc!


Back To Top