Els primers equips i el Juvenil masculí tornen a competir | FC Martinenc
skip to Main Content

Després de quatre mesos d’aturada, els tres equips del Futbol Club Martinenc que competeixen en categories que donen accés a lligues estatals reprendran les respectives lligues aquest cap de setmana. Es tracta dels primers equips, el masculí a la Primera Catalana i el femení a la Preferent Femenina, i del Juvenil masculí, que competeix a la Preferent Juvenil.

El Procicat va autoritzar la disputa d’aquestes competicions fa unes setmanes i la Federació Catalana de Futbol (FCF) en va oficialitzar el retorn, amb els calendaris ajustats, començant pels dos últims caps de setmana de febrer: 20 i 21 per a les lligues de futbol sala i 27 i 28 per a les lligues de futbol sènior masculina i femenina.

En tot el procés d’aturada de les competicions i de possible represa de les mateixes, el Futbol Club Martinenc ha mantingut la mateixa posició, s’ha situat amb la majoria de clubs que competeixen a la Primera Catalana, com el nostre primer equip masculí, i ha demanat a la FCF un retorn a la competició amb garanties, tenint en compte el complicat context, social, econòmic i esportiu, en què ens trobem entitats, clubs i esportistes.

El primer equip masculí no competeix des del 4 d’octubre de 2020 | Dani Falcón – FCM

Estem totalment d’acord amb el retorn de les competicions dels equips de base, en què es prioritza la salut mental i física dels i les esportistes, sense ambicions classificatòries, limitant els àmbits territorials, si cal, i podent reprendre l’activitat esportiva sense la pressió de la competició.

Pel que fa als equips amateurs, i en aquest cas posem en igualtat de condicions el primer equip masculí i el femení (si bé ha tingut més impacte mediàtic el procés viscut amb els clubs de la Primera Catalana), les restriccions horàries i de mobilitat aplicades els últims mesos a tot el territori català han impedit el correcte funcionament de les rutines més apropiades a un equip esportiu. Es va aturar l’activitat competitiva, es van fer pauses als entrenaments i la represa a partir d’aquest cap de setmana aboca els equips a seguir un calendari rigorós, sense cap marge d’error que obligui a unes jornades de recuperació de partits complicades de gestionar.

Des del Club vam demanar, com dèiem des d’un inici, que si es produïa una represa aquesta s’havia de fer amb totals garanties de poder finalitzar la competició. Ens vam oposar, des d’un primer moment, a generar conflictes de calendari que conduïssin a programar partits entre setmana, i perjudicar d’aquesta manera els entrenaments de la base, que no hi tenen res a veure.

Torna el femení, que viu un curs històric | Dani Falcon – FCM

Els nostres primers equips, masculí i femení, hauran d’afrontar desplaçaments llunyans que faran totalment incompatible, amb les limitacions horàries, la ubicació de segons quins partits entre setmana… i que el calendari arribi a dates atípiques no seria gens adequat, fent competir el juny o juliol equips totalment amateurs.

Decidim tornar a competir perquè és la nostra raó de ser, perquè ens devem als i les nostres esportistes. Des del nostre punt de vista, la millora de les condicions a les competicions amateurs de futbol era un pas obligatori. I no ens movem ni un mil·límetre de la nostra posició de donar ple suport a tots aquells equips de qualsevol de les categories afectades (la Primera Catalana masculina, la Preferent Femenina i la Preferent Juvenil) que no puguin assumir el retorn. I el suport passa per demanar que aquests clubs no tinguin cap perjudici esportiu o econòmic si no poden competir. Hi ha la possibilitat real que la decisió, totalment respectable, de no competir pugui comportar un descens administratiu de dues categories. Demanem que es doni plena llibertat als clubs a l’hora de decidir si poden o no tornar a competir, sense represàlies.

Cal estar units, donar-nos suport, i entendre totes les situacions: els qui poden i volen tornar a competir i els que volen però no poden. Respectar totes les decisions.

El Municipal del Guinardó, el dia de l'amistós contra l'Europa | Xavier Carulla - FCM

El Municipal del Guinardó, al Martinenc-Europa femení de l’estiu passat | Xavier Carulla – FCM

En paral·lel a l’aspecte purament esportiu, des del Futbol Club Martinenc també hem insistit en una idea bàsica: el futbol -professional, semiprofessional o amateur-, sense públic, té poc sentit. És el batec que mou aquestes competicions, que acompanya el desenvolupament dels partits. Si en d’altres sectors s’ha pogut reprendre l’activitat amb el públic, amb les limitacions sanitàries lògiques, en primer lloc, no s’entén com una activitat a l’aire lliure, amb suficient espai per respectar distàncies i que compleix totes les mesures de prevenció exigides, no pugui comptar amb públic a les graderies. El futbol en general, i el que vivim cada setmana defensant l’escut del Martinenc, en particular, és per als aficionats i les aficionades. I això inclou també les activitats que es desenvolupen en paral·lel a la nostra instal·lació, com el servei de bar, implicat en un altre dels sectors més castigats pels efectes de la pandèmia.

Tornen els primers equips i el Juvenil, torna el futbol, sempre amb l’exigència perquè torni amb garanties i perquè sigui l’inici d’una represa per a la resta de competicions i per a les nostres diferents seccions esportives. Serà senyal que, a poc a poc, retornem a l’activitat que més ens omple.

#SomMartinenc


Back To Top