Les opcions d'ascens del Martinenc | FC Martinenc
skip to Main Content

Tot i una temporada força irregular del Martinenc, els d’Agustín Vacas arriben a les darreres dues jornades de lliga encara amb opcions d’ascens. És complicat, però en una lliga en la qual sembla que ningú vulgui pujar, tres victòries consecutives han permès al Martinenc fer un salt en la taula i situar-se en la lluita per l’ascens.

Tot i això, les possibilitats dels del Guinardó són minses i, òbviament, no depenen d’ells mateixos, però aquestes són les opcions de les que disposa:

  • Perquè totes aquests càlculs siguin possibles, la primera condició indispensable és que el Martinenc sumi els sis punts que li queden. Per això, haurà de guanyar el Lloret –en plena lluita per la permanència– i l’Avià –que podria arribar a l’última jornada amb la necessitat de sumar algun punt per evitar possibles descensos compensats–.
  • El Vilassar de Mar només necessita un punt per evitar que el Martinenc el pugui superar. Així, doncs, veient la situació, seria positiu que en la darrera jornada els de Manel Moya guanyessin el Sants.
  • La Jonquera és l’únic equip de la part alta que té el goal average perdut amb els del Guinardó. A més, en cas de triples empats, el Martinenc només té alguna opció si l’equip gironí hi està implicat, motiu pel qual interessa que La Jonquera sumi tres punts en aquestes dues darreres jornades.
  • El 4-0 a l’Energia és una llosa massa gran per al Martinenc, que té el goal average perdut amb els santsencs. Per això, els vermells necessiten que el Sants perdi almenys un partit o els empati tots dos. En cas que acabi amb 57 punts, el Martinenc quedaria per davant dels verd-i-blancs si en l’empat també hi ha implicada La Jonquera.
  • El cas de l’Horta és semblant al del Sants; el Martinenc hi té el goal average perdut, però en cas de triple empat entre l’Horta, La Jonquera i el Martinenc, els del Guinardó quedarien per davant dels seus rivals.
  • En cas d’empat, el Manresa passaria per davant del Martinenc en qualsevol dels casos. Amb 53 punts, però, una derrota ja seria suficient.
Així està la taula a falta de dues jornades per acabar

Així està la taula a falta de dues jornades per acabar

Així, doncs, el Martinenc serà campió només si:

  • El Vilassar no suma cap punt, La Jonquera i el Sants guanyen un partit i perden l’altre, i l’Horta i el Manresa no arriben als 57 punts.

I el Martinenc pot arribar al segon lloc si:

  • Cap dels equips implicats en la lluita –a excepció del Vilassar, que hauria de ser el campió– arriben als 57 punts.
  • L’únic equip que arriba als 57 punts –o sigui, que sumi 3 punts dels 6 que hi ha en joc– és La Jonquera, amb qui tenim el goal average particular a favor.
  • En el cas que La Jonquera acabi amb 57 punts, siguin el Sants o l’Horta (mai els dos) els qui arriben als 57 punts.

Som Martinenc!


Back To Top