"Cal mantenir la línia actual i l'equip anirà amunt"
skip to Main Content

El primer equip masculí del Martinenc iniciarà aquest diumenge la segona volta de la lliga al grup 2 de Primera Catalana al camp del Tàrrega. L’equp arribava a l’equador de la competició amb una golejada a Sant Ildefons (0-4). Després de repassar les xifres que ens ha deixat la primera meitat de la competició, hem volgut valorar aquests gairebé cinc mesos de lliga amb el futbolista que ha disputat més minuts fins ara, el central Adri García (Esplugues de Llobregat, 1995), quart capità de la plantilla.

Quin balanç fas de la temporada fins ara?
Ha estat una primera volta irregular. Crec que hem fet bons partits, amb trams molt bons, i d’altres partits molt i molt dolents.

Amb tot, sembla que la primera volta ha acabat amb sensació ascendent de l’equip: 7 punts dels últims 9 possibles, tres partits sense encaixar… 
Sí, potser des del partit contra el Gavà que l’equip s’ha mostrat una mica diferent. Ha pujat un punt la intensitat, i això es nota.

Teníeu d’inici un repte afegit al merament esportiu: el de l’adaptació, amb un vestidor pràcticament nou del tot… s’ha hagut de treballar molt aquest aspecte, també?
Sí, al final és molt complicat, sent d’inici 20 jugadors nous, amb només dos que continuaven del curs passat. És un equip nou completament, i això és un punt en contra. És més difícil començar de zero.

Adri García lluïa el braçal de capità a Alcarràs | FCM

A tot això, el grup humà, la plantilla, com està?
Al vestidor durant tota la temporada hi ha hagut un molt bon ambient, però és evident que en el terreny futbolístic es notava que no ens coneixíem. Ara que ja portem uns mesos es va veient que l’equip es coneix més, dins i fora del camp.

Quin ha estat per tu el millor moment d’aquesta primera meitat de curs?
El final de la volta, és el que ens ha de guiar per començar la segona i intentar mantenir el nivell.

I el pitjor moment, o el menys millor?
Personalment diria el partit al camp del Vista Alegre, que va ser un partit dolent de tot l’equip, i a més em van expulsar. I potser també com a pitjor moment de la volta diria el partit a Viladecans.

A Viladecans l’equip queia per 2-0 | FCM

Mirant les xifres purament, presenteu uns grans registres defensius: tercer equip menys golejat, tres partits sencers sense encaixar un gol. Suposo que com a central n’estàs orgullós.
Sí, crec que són registres molt importants. La base d’un equip ha de ser la línia defensiva i crec que estem fent un bon treball, pel que fa a tot el grup. També és veritat que d’altra banda ens costa marcar gols.

Aquesta potser és una assignatura pendent, també amb responsabilitat de tot l’equip, oi?
Vam arribar a estar tres partits sencers sense marcar [a les jornades 14, 15 i 16], venim ara de marcar-ne quatre, encara hauria pogut ser algun més… Crec que hi ha un camí marcat, el que s’ha vist als dos últims partits, i és la línia que hem de seguir. Amb treball i constància els gols han d’arribar, segur.

Què hem d’esperar del Martinenc a la segona volta?
La línia que hem marcat en aquests dos últims partits la mantindrem i crec que l’equip anirà cap amunt. És la intenció de tots, el que volem, i treballarem per fer-ho.

El míster ja va indicar quan va arribar al Club que no hi havia una fita concreta, i més amb tantes novetats, i des de dins no n’hi ha, però noteu un punt de pressió?
Jo personalment no, i des de fora no crec que ens posin cap pressió concreta. Crec que la pressió ens la posem nosaltres mateixos, perquè sabem què significa el Martinenc i on ha d’estar.

Adri García i Javi Gómez es coneixen de fa anys | FCM

En el terreny personal, ets el jugador amb més minuts d’aquesta primera volta, has jugat el 94% dels minuts, ho esperaves quan vas arribar aquí?
No m’ho vaig plantejar, però sí que és cert que el fet d’haver estat abans quatre anys amb el míster [al Sant Ildefons, entre el 2014 i el 2018] fa que l’adaptació a l’equip sigui més fàcil. Ja coneixia la manera de jugar, les seves idees, i potser això ha fet que ell també tingués ja la confiança en mi. A Sant Ildefons, excepte el primer any, en què m’estrenava com a amateur, els altres tres cursos també vaig ser el jugador amb més minuts.

Tu ets un dels nous, de les 20 novetats que comentàvem abans, com t’has sentit? Com ha estat el teu procés d’adaptació?
Va ser bastant fàcil. Gairebé tot el grup el coneixia, amb molts ja havia jugat, i amb els que no ja havia coincidit de jugar contra ells o els coneixia del món del futobl. Ha sigut bastant fàcil.

Ets, a més, el quart capità del plantilla, i has lluït el braçal en algun moment d’aquesta primera volta. Què significa per a tu exercir de capità?
M’agrada, em motiva. I ser capità d’un equip històric com és el Martinenc també és un orgull.

 

#SomMartinenc


Back To Top