El rival en xifres: Manresa | FC Martinenc
skip to Main Content

Analitzem el proper rival del primer equip del Martinenc a través dels seus números més destacats. Perquè, tot i que el futbol va molt més enllà de les estadístiques i de la fredor de les xifres, els números sempre ajuden a explicar allò que passa.

1a posició ocupa el Manresa, empatat a punts amb l’Horta en el lideratge de la taula. Després de vèncer La Jonquera, el Martinenc es veurà de nou les cares amb l’equip que ocupa la posició més alta de la taula. Es repetirà la història de la darrera jornada?

2 gols va marcar el Martinenc en el partit de la primera volta al Congost, dues dianes que no li van servir, però, per sumar cap punt ja que en va encaixar tres i va caure derrotat.

4 partits ha jugat el porter Pau Núñez, titular en aquestes darreres jornades. Al llarg d’aquesta temporada, tres porters diferents han ocupat la portería dels del Bages: el mencionat Núñez, Roman (9 partits) i l’uruguaià Yamandú (12 partits). Tot i les rotacions sota pals són, però, un dels equips menys golejats de la categoria.

5 gols de penal ha marcat Sergi Soler, màxim golejador de l’equip bagenc amb 10 dianes. Soler és el quart màxim realitzador d’aquest grup 1 de primera catalana i la referència ofensiva del conjunt de Dani Andreu.

11 punts dels últims 27 possibles ha aconseguit el Manresa fora del seu estadi. En canvi a casa, els bagencs no perden un partit desde la jornada 11 i han aconseguit fer del Congost un fortí. Tot i això, si agafem tota la temporada, els números són força semblants a casa (23) i a domicili (21).

25 gols ha encaixat el conjunt de la capital del Bages en aquestes primeres 25 jornades. Empatat amb diversos equips amb la mateixa xifra de gols rebuts, només el Mollet té millors números defensius (22).

38 anys té Sergio Montero, un dels ‘vells rockers’ del futbol català que va arribar fa gairebé dos mesos al Manresa després de la seva sortida inesperada del Terrassa. L’atacant era capità i director esportiu del club egarenc, però després de ser destituït gairebé per sorpresa juntament amb l’entrenador Pirri, el Manresa va aprofitar l’avinentesa per fer-se amb els serveis de l’experimentat futbolista.

44 punts li serveixen de moment al Manresa per encapçalar la classificació del grup 1 de primera catalana empatat amb l’Horta. Després d’un bon grapat d’anys sense ser-hi, l’entitat del Bages s’ha colat en la lluita per tornar a tercera divisió i encara aquestes darreres jornades en una excel·lent posició.


Back To Top