El rival en xifres: Horta | FC Martinenc
skip to Main Content

Analitzem el proper rival del primer equip del Martinenc a través dels seus números més destacats. Perquè, tot i que el futbol va molt més enllà de les estadístiques i de la fredor de les xifres, els números sempre ajuden a explicar allò que passa.

1 victòria en els últims 6 partits a domicili ha sumat l’Horta, uns números força pobres com a visitants. Tot i això, al Feliu i Codina, els de Xavi Molist ja fa mes de tres mesos i mig que no perden, una tendència totalment oposada a la de l’inici del curs quan l’Horta era més fort a domicili que no pas com a local.

3 gols han fet Dani Muela i Cañadilla, els dos màxims golejadors de l’equip. Una dada que mostra la falta d’un referent ofensiu d’un equip que té, en la falta de gol, un dels seus majors ‘handicaps’.

5 derrotes. Menys el Vilassar (4), líder de la categoria, no hi ha equip que hagi perdut menys partits que l’Horta (5). Això sí, entre aquestes cinc derrotes n’hi ha dues de ben contundents: dos 4-0 al camp del Tona i de l’Andorra.

12 partits. En més de la meitat dels enfrontaments disputats fins a la data –12 de 23–, l’equip ha aconseguit deixar la porteria a 0. Adri Buetas, el porter que ha disputat gairebé tots els partits com a titular, és el porter menys golejat de la categoria, amb una mitjana de 0’76 gols per partit.

15 minuts va trigar Dani Muela en obrir la llauna en el derbi de la primera volta. Va ser en un llançament de penal i el Martinenc ja no va saber remuntar el desavantatge i va acabar perdent el partit per la mínima.

25 gols ha marcat només l’Horta, de llarg l’equip capdavanter que menys anota del grup 1. És segurament el taló d’Aquil·les d’un equip a qui li agrada tenir la pilota i dominar els partits, però que té greus problemes de cara a gol.

39 anys té Xavi Molist, que compleix la seva primera temporada completa en una banqueta d’un equip sénior. Mentre encara era en actiu, l’ex futbolista del Barça B, el Terrassa i el Badalona, entre d’altres, ja va començar a entrenar equips de la base de l’Horta, que a finals del curs passat li va donar l’oportunitat de dirigir la primera plantilla.

40 punts té l’Horta, un dels quatre conjunts empatats a punts en la segona posició. Es troba a només un punt del primer lloc, una posició que ocupaven ells mateixos a l’equador de la competició, convertint-se així en campions d’hivern.

1999/00 És la darrera temporada en la qual l’entitat va jugar a tercera divisió. Des d’aleshores, un dels històrics de la Ciutat Comtal, ha deambulat per categories regionals. Enguany tenen una bona oportunitat de tornar-hi.


Back To Top