"El sentiment de pertinença és un valor afegit que ens pot ajudar a competir millor" | FC Martinenc
skip to Main Content

Després dels equips sèniors –primer equip masculí i femení i filial masculí–, aquest cap de setmana arriba el torn del debut oficial del Juvenil A –també s’estrenen el Cadet A i l’Infantil A–, que disputarà la seva quarta temporada consecutiva a Preferent (dissabte a les 19 h al camp del Sant Ignasi). Ho farà amb un nou projecte encapçalat per David Biescas (Barcelona, 1989), que complirà la seva 17a temporada al club després de passar per totes les categoria de formació i dirigirà un equip majoritàriament format per jugadors de la casa.

Després de sis mesos sense competir i amb un pretemporada un pel atípica, veus l’equip preparat per l’inici de la lliga?

Als entrenadors sempre ens agrada disposar de més temps de preparació i, més, en aquesta pretemporada en que no hem pogut comptar amb tots els jugadors cada setmana. Però son situacions que seran habituals, així que mirarem d’adaptar-nos-hi el millor possible perquè tots els equips patiran els mateixos problemes.

A diferencia d’altres anys, la plantilla està formada majoritàriament per jugadors que ja porten uns quants anys a la casa. No s’ha pogut fitxar gaire a causa de la pandèmia o ja era una estratègia premeditada?

Hem de tenir en compte que els jugadors que ara arriben al Juvenil A son els que venen de competir en les categories que hem anat consolidant els darrers anys (Preferent a Infantil i Cadets) i aquesta bona feina dels últims anys s’ha d’aprofitar. Els conec a la majoria perquè hi he treballat en altres etapes i considerem que estan totalment preparats per formar part del Juvenil A. A més, com que ja els he entrenat sé fins on els puc exigir i ells també em coneixen a mi.
Per altra banda, crec fermament que el sentiments de pertinença que aquests jugadors poden haver desenvolupat per al club és un valor afegit que ens ajudarà a ser més competitius. Tenim un bon grapat de jugadors que son aquí des de l’etapa de futbol 7.

El Juvenil A ja porta tres anys a la categoria, però sempre ha hagut de lluitar per la salvació. Ha arribat el moment de donar un pas endavant i intentar mirar més amunt?

No sóc dels que es planteja objectius sense haver disputat ni un sol partit. Sabem que aquesta és una categoria molt igualada i complicada i tots els rivals tenen qualitat per guanyar-te, així que cal ser prudent.
Intentem conscienciar els jugadors d’això i l’únic que els exigim és que vagin a totes als entrenaments i als partits, que son les coses que depenen de nosaltres i que podem controlar. Si complim això, podrem ser ambiciosos.

Però creus que hi ha una estructura creada per intentar, en un futur no molt llunyà, lluitar per l’ascens a Lliga Nacional?

Considero que això ha d’anar molt relacionat amb el primer equip i els seus objectius. Si l’objectiu del primer equip és l’ascens a Tercera, doncs aleshores sí que hauríem d’intentar tenir també el Juvenil A a Nacional.

Com veus el grup, qui veus de favorits i on situaries el Martinenc?

Si et soc sincer no he pogut veure a gaires rivals a causa dels protocols d’accés als camps. Serà una temporada especial també en aquest aspecte. Només conec els rivals que ens trobarem en les primeres jornades i l’única cosa que tinc clara és el que he comentat anteriorment: estarà tot molt igualat.

Una imatge del curs passat quan Biescas dirigia el Cadet A

Has passat per totes les categories del futbol formatiu i suposo que cada edat és diferent… però que els hi demanes als teus jugadors? Com juguen els equips de David Biescas?

Més enllà d’un tema merament futbolístic, el primer que vull i exigeixo és que es comportin com un equip. Per petita que sigui l’aportació, tot el que fem ha de ser per sumar. A partir d’aquí, intentarem adaptar la manera de jugar per treure el màxim rendiment a les característiques dels nostres jugadors. És important que l’equip pugui dominar tots els moments i comportaments que es poden donar en cada situació del joc. Per exemple, podem partir d’una pressió alta en un partit, però arriba un moment que si vas guanyar 1-0 en els darrers deu minuts, potser ens pot interessar més esperar una mica més enrere. I l’equip ha de saber dominar totes dues situacions.

Aquest serà el teu 17è any com a entrenador a l’entitat i mai has estat a cap altre club. Mai t’has plantejat un canvi d’aires?

No, perquè sempre hi he estat molt a gust i m’he sentit valorat, i per a mi això és el més important. Sí que he tingut opcions per canviar i he vist companys marxar a grans clubs, però jo el que vull és fer gran el meu club.

Quin creus que serà el teu futur com a entrenador? Et veus molts més anys a la banqueta del Martinenc?

Jo estic molt bé aquí, així que mentre segueixi sentint-me a gust i valorat no crec que em plantegi marxar.

#SomMartinenc


Back To Top