Els càlculs per la salvació del filial | FC Martinenc
skip to Main Content

Com l’any passat, el filial encara la darrera jornada en plena lluita pel descens de categoria. El problema és que aquest curs no és gaire bon negoci veure’s immers en aquesta lluita després dels tres descensos d’equips catalans de 2a divisió B. De fet, si guanya diumenge el Martinenc B igualarà els 40 punts de la temporada passada, però la situació és bastant pitjor. Aquí us deixem amb els càlculs que ha de fer el filial per saber si aconseguirà o no la permanència a 2a catalana.

Els descensos d’equips catalans de 2a B a 3a tenen conseqüències a tot el futbol català si després no s’aconsegueixen compensar amb els mateixos ascensos de 3a a 2a B. I els descensos d’equips de la Província de Barcelona de 1a catalana tenen conseqüència directa en els grups d’aquesta demarcació de 2a i 3a catalana. El problema pel filial, doncs, és el següent: en el pitjor dels casos, de 1a catalana podrien arribar a baixar fins a 12 equips (tres més del que marca el Pla de Competició), 9 dels quals serien, en la situació actual abans de l’última jornada, de la Província de Barcelona. Això vol dir que, comptant amb l’ascens ja segur dels campions dels grup 2, 3 i 4, quedarien per compensar 6 descensos extra entre els tres grups barcelonins de 2a catalana.

Descensos directes (grup 2, 3 i 4): el Pla de Competició marca que el 18è, el 17è, el 16è, el 15è i els dos pitjors 14ns dels 3 grups de Barcelona perden la categoria.

Possibles descensos compensats: en la situació actual, el millor 14è, els 13ns i els dos pitjors 12ns dels 3 grups de Barcelona també perdrien la categoria.

La situació actual del filial: el Martinenc B ara mateix és 14è amb 37 punts, segon pitjor 14è dels tres grups (Martorell 40 punts –grup 3– i Caldes de Montbui 36 punts –grup 4–). Està, per tant, en zona de descens directe.

Què està a les mans de l’equip?: tots els càlculs i les matemàtiques per salvar-se no tenen cap sentit si el Martinenc B no guanya diumenge al camp del Premià. En cas de victòria, el filial només superarà en la classificació el Lloreda si aquest empata o perd a casa contra la Grama, que es juga ser campió. Si això passa, els del Guinardó acabaran la lliga en 13a posició; en cap cas, però, poden superar els 13ns dels altres dos grups.

El pitjor 13è té opcions de permanència, però és el penúltim que se salva a mesura que es van compensant els descensos. Per tant, els 6 descens extra dels quals parlàvem abans s’haurien de reduir a 1 de sol.

Què ha de passar perquè el filial se salvi?: 

  • Seria ideal que el Sant Cugat i/o el Masnou superessin el Girona B en l’última jornada de lliga de 1a catalana; el dels gironins seria un descens que no afectaria el Martinenc.
  • L’ascens de l’Olot, aquesta setmana, i/o el del Peralada, el Terrassa i el Vilafranca a 2a B reduiria els descensos de 1a a 2a catalana. Depenent de la posició que acabin ocupant al final de la lliga, aquests ascensos catalans a la divisió de bronze podrien salvar el Sant Cugat, el Masnou o fins i tot el Tona.
  • Que en la promoció d’ascens a 1a Catalans, els 2ns classificats que pugin siguin del grup 2, 3 o 4. Per cada equip de la Província de Barcelona que pugi de 2a a 1a catalana compensarà un descens barceloní de 1a a 2a.

Dels 6 equips que enguany haurien de baixar de més a 3a catalana en la situació actual, doncs, s’haurien de reduir a 1 per mitjà de l’ascens de barcelonins a 1a catalana o el no-descens de barcelonins a 2a catalana. Si és així i el Martinenc B compleix amb la seva part de superar al Lloreda en la taula, els del Guinardó jugaran la temporada que ve a 2a catalana. La solució, a finals de juny…

Som Martinenc!


Back To Top