"Sempre hem estat rodejades de boníssimes persones" | FC Martinenc
skip to Main Content

Dissabte passat, abans de l’inici del partit entre el Femení del Martinenc i el Terrassa de la Preferent Femenina, les futbolistes Jessica Dieguez i Paula de Rull van rebre un homenatge i una placa commemorativa per haver complert 200 partits oficials amb el primer equip. Parlem amb les dues capitanes, que ja acumulen nou temporades al Club.

Com valoreu aquestes nou temporades al Martinenc?
Jessica:
Hi ha hagut moments de tot, de sobreesforç, de lluita, d’estar súper bé amb l’equip, de motivació, d’aprendre, d’alts i baixos, com a tot arreu, i jo m’he sentit partícip en tot moment de l’equip i la veritat que sempre, almenys jo, he sentit que ens han acollit sempre.
Paula: Sí, al final jo crec que el balanç és positiu d’aquests nou anys perquè, com diu la Jess, està clar que hi ha hagut temporades millors i pitjors, ara per exemple estem passant per una ratxa nefasta, però al final sempre hi ha alguna cosa que et fa seguir. I de tenir ganes de seguir a l’equip. Cada estiu quan s’acaba la temporada sempre et busca algú i et proposa d’anar a un altre equip a provar, però al final pesa tot el que hi ha aquí.

Homenatge dissabte passat pels 200 partits oficials al primer equip | Xavier Carulla – FCM

Què és el que dius que et fa seguir al Martinenc?
P: Pel que fa al grup, sempre hem estat rodejades de boníssimes persones. Encara que hi hagi algun problema personal, sempre s’acaba solucionant pel fet que és normal que hi hagi conflictes. Al final és tot positiu.

El Guillem Garcia és l’actual entrenador del Femení; fa tres anys que dirigeix l’equip: la temporada en curs, la passada. en què el Martinenc s’estrenava a Preferent i la temporada històrica 2019/2020, la de l’ascens de Primera Catalana a Preferent. Abans de l’arribada de l’actual entrenador el 2019, per tant, l’equip competia a la Primera Catalana.

Quins canvis heu vist des que vau començar fins ara?
P:
En l’aspecte futbolístic el nivell ha pujat moltíssim. La primera temporada tot just vaig jugar mig curs, perquè me’n vaig haver d’anar d’intercanvi, però crec recordar que sempre quedàvem a la part mitjana de la Primera Catalana. Un parell de temporades més tard ja estàvem disputant per entrar a la Copa Catalunya, fins que vam aconseguir l’ascens. L’any passat vam fer una boníssima temporada, estrenant-nos en una categoria a la qual el Club mai havia aconseguit tenir cap equip femení. I aquest any estem lluny de l’objectiu, però tampoc estem fent una temporada tan dolenta. Sí que és veritat que els últims partits hem tingut resultats no gaire bons, però continuem sisenes i encara tenim possibilitats d’assolir l’objectiu, tot i que està difícil. Hi ha 18 punts en joc i no ens hem de rendir.
J: Sí, hi ha hagut també durant nou anys canvis d’entrenador i crec que hem après de tots els que han vingut. Sempre han aportat un creixement tan personal com per a l’equip; de tots hem après alguna cosa.

Jessica Dieguez, en una acció del partit de dissabte | Xavier Carulla – FCM

La temporada 2019-2020, l’equip va aconseguir ascendir a Preferent, tot i ser una temporada atípica i marcada per l’aturada de la competició a causa de la pandèmia. Tot i això, l’ascens de categoria va ser més que merescut.

Com vau viure l’ascens a Preferent?
J:
Bé, abans de tenir el Guillem vam tenir una temporada una mica estranya. Va haver-hi un conflicte entre una jugadora i el cos tècnic, i l’equip no estava com sempre. Quan va entrar el Guillem va aportar nous aires i hi va haver un creixement en general. Era una nova motivació.
P: Sí, nova energia. El Guillem és molt optimista, això sempre ens ho intenta traslladar, i que també nosaltres siguem optimistes, que sobretot confiem en nosaltres. Veníem d’un entrenador que no aportava això a l’equip. El Guillem sempre ens anima molt a fixar-nos en les nostres coses bones i confiar. El que més ens diu és que confiem en nosaltres mateixes, i es nota que ell confia moltíssim en nosaltres. Ho recalca molt, i això sempre ajuda. Però la temporada de l’ascens va ser increïble.

Paula de Rull va arribar al Club el 2013 | Xavier Carulla – FCM

La Paula i la Jessica són de les jugadores més veteranes de la plantilla, i l’experiència que aporten les ha portat a ser escollides com a capitanes, després de nou temporades defensant l’escut del Martinenc.

Com a capitanes, quin és el vostre rol a l’equip?
P:
Per a mi no ha canviat el rol que tenia les altres vuit temporades respecte a aquesta novena. Sí que amb el pas dels anys vas assumint una mica més de responsabilitat, i si alguna de les jugadores i companyes té un problema pot buscar suport més en mi. Ser capitana o no per a mi no canvia res, en mi pot confiar qualsevol jugadora i companya que ho necessiti i tingui algun problema.
J: Sí que és cert que potser t’hi fixes una mica més en com està l’equip, què es necessita. Al final les capitanes són el vincle entre l’entrenador o el cos tècnic i les jugadores.

Paula de Rull i Jessica Dieguez, més de 200 partits oficials amb el Futbol Club Martinenc, història viva del Club. Enhorabona i a continuar el camí!

#SomMartinenc 


Back To Top