"El primer objectiu és la permanència... a partir d'aquí, veurem" | FC Martinenc
skip to Main Content

El Femení debuta aquest dissabte (17.30h) a la Preferent Femenina, la màxima categoria a què ha arribat el Martinenc amb un primer equip femení. Ho farà al camp del Manlleu, en un curs que barreja il·lusió i ambició de fer les coses bé en un escenari nou per a gairebé tothom. Al capdavant del projecte, des de la banqueta, hi continua Guillem Garcia (Barcelona, 1985), que inicia la seva segona temporada completa a l’equip després d’un curs que, tot i que interromput per la pandèmia, va acabar sent històric amb el gran domini del conjunt vermell al grup 2 de Primera Catalana.

Com arriba l’equip al debut a Preferent?
Crec que arribem bé, tot i la derrota a l’últim amistós. Tenim algunes baixes sensibles, i no vam estar bé, però la dinàmica és molt positiva, als entrenaments i a la majoria de partits de pretemporada.

Què hem d’esperar de la Preferent Femenina, una categoria nova per a gairebé tothom?
És nova per a moltes jugadores, també per a mi, que no hi he entrenat mai. Serà una lliga en què cada partit serà una disputa i no hi haurà claredat en qui es pot endur el partit. Crec que si fem les coses bé, com la temporada passada, aconseguirem moltes victòries.

Venim d’una temporada en què l’equip va ser el clar dominador de la lliga. En aquesta no té perquè ser-ho; està preparada la plantilla i el cos tècnic per a aquest canvi de rol?
Sí, hem estat treballant, hem augmentat el nivell en la planificació dels entrenaments, entrenant-nos un dia més, fet que és important en l’aspecte físic. I la plantilla ha millorat en els fitxatges. Això ens ha d’ajudar a assolir el primer objectiu, que és la permanència.

El tècnic del Femení, Guillem Garcia | Xavier Carulla - FCM

El tècnic del Femení, Guillem Garcia | Xavier Carulla – FCM

Mirant enrere, la temporada passada acabava sent excel·lent quant a resultats… tot i el final sobtat. Heu paït aquest ascens en circumstàncies estranyes, ho heu celebrat, heu assumit l’èxit col·lectiu?
Sí, estem contents i contentes, però realment no poder-ho celebrar al camp quan ho aconsegueixes, sempre et queda el regust de no haver-ho celebrat bé.

Sobre la nova Preferent per al Martinenc, quins són els equips que creus que són candidats a l’ascens?
El que més opcions ha de tenir és el Femení Manu Lanzarote, o el Cerdanyola, que tot i ser ascendit aquest any ha fet bons fitxatges, de jugadores de Nacional Femenina i d’altres que ja han jugat a la categoria. Han fet bon equip.

I on hauríem d’ubicar el Martinenc, tot i ser complicat de predir tenint en compte que és una categoria nova per a tots?
Els he dit a les jugadores que el primer objectiu és la permanència, i a partir d’aquí veurem. Crec que podríem estar lluitant entre les cinc primeres places si fem correctament tot el que hem planificat.

Sobre el bloc: hi ha 13 continuïtat i dues promocions del juvenil. Sembla que hi ha un bloc sòlid que pot assumir el salt, de Primera a Preferent, oi?
Sí, a més jo, que també continuo, conec bé la casa i sempre crec molt en la gent de la casa. Afegint-hi gent nova, que pot ser bona per al grup, és el més adequat. Al final el sentiment que es té per al club és més fort si una hi porta més anys.

Les capitanes es mantenen, una idea més d’aquesta confiança en el bloc.
Els vaig comentar a les quatre que tenia idea que continuessin, estaven d’acord. També vaig consultar la plantilla, amb opció de tornar-les a votar si hi havia altres opcions, però tothom va estar conforme.

Guillem Garcia continuarà a la banqueta | Xavier Carulla

Guillem Garcia continua a la banqueta del Femení | Xavier Carulla

Si mirem el llistat de fitxatges, són sis incorporacions, s’hi barregen joventut i futbolistes molt contrastades com l’Iris Amorós i la Laura Falces, amb experiència a la màxima categoria.
Una mica d’experiència sempre ajuda i les joves han de fer el treball més brut, entre cometes, en els partits. Des de la temporada passada penso que en aquest projecte, en què molta gent porta anys, aviat veurem retirades, i per tant cal buscar gent que s’impliqui en l’equip i evolucioni amb nosaltres.

En aquesta plantilla de 21 jugadores hi tenim l’asterisc de la Mariona Masferrer, que s’està recuperant d’una greu lesió.
Per quan es pugui recuperar, que serà a finals de temporada, l’esperem, que ella decideixi si es vol reincorporar o ja ho deixem per a la temporada vinent. Ella té la idea de continuar, tot i que pateix una lesió llarga. Ella decidirà

En els partits de pretemporada, dues victòries i dues derrotes. Quin balanç en fas?
Un bon balanç, vam guanyar els partits que havíem de guanyar, potser en el del Pubilla Casas, tot i no estar bé (derrota per 4-2) hauríem pogut empatar, amb pals i opcions clares; i el dia de l’Europa (derrota per 0-3) els gols són errades nostres. Contra un equip de major categoria vam aguantar el zero a zero fins al minut 62.

Triomf a Mataró a la jornada 17 (1-3)

El curs passat va ser excel·lent per al Femení | Xavier Carulla – FCM

L’any passat l’equip va ser líder total, 11 punts de marge sobre el segon, un equip molt fort al davant, amb Eulàlia, Bea i Júlia entre les màximes golejadores… Creus que aquest any no serà el mateix perfil ofensiu?
Potser no tant, però crec que hem reforçat bé les posicions d’atac, amb l’arribada de la Clàudia Martí, que ve del Júpiter, és ràpida i té molt de gol.

Anem al teu cas personal: portes 12 anys entrenant al Club, des del 2009. Què et fa seguir després de tants anys?
El que més em fa anar, més enllà de la proximitat amb el lloc on visc i treballo, és el sentiment que tinc cap al Club. És el més evident: no ets en un lloc si no tens un sentiment cap a aquest. He fet de tot, pel Club, fins i tot n’he estat empleat. La implicació, coneixes la gent… la il·lusió de veure créixer el Club, de ser part d’aquesta evolució sempre il·lusiona. Quan t’estimes el lloc on ets, la implicació és doble.

Vas estar 10 anys entrenant a la base masculina i el 2019 vas agafar les regnes del primer equip femení. Va ser molt gran el canvi d’equips masculins a femenins?
En els entrenaments actuo igual, tot i que pel que fa al grup és diferent, cadascú té les seves complicacions. Al final tot es tracta d’adaptar-se a les nessitats que tingui el grup, i transmetre una il·lusió. Cal conèixer-los, conéixer-les, saber què els preocupa. Si estan bé saps que t’ajudaran més.

Has entrenat el Femení en 23 partits, amb un balanç 18 victòries, dos empats i tres derrotes. Són molt bons registres.
M’hi sento bé, elles creuen en el que els puc dir, les convenço i ho entenen perfectament, veuen el mateix objectiu que jo. Han tingut uns anys en què han anat canviant d’entrenador molt sovint. Ara tenen una estabilitat pel que fa a l’entrenador. Em considero molt competitiu, ja en els entrenaments, i elles buscaven això. Volien algú que els donés això, moltes jugadors t’agraeixen l’ascens, et diuen “mai hagués pensat que aconseguiria un ascens, que guanyaria una lliga”, i veuen també la millora del grup. Hem aconseguit fer un bloc que té poques fisures.

El Municipal del Guinardó, el dia de l'amistós contra l'Europa | Xavier Carulla - FCM

El Municipal del Guinardó, el dia de l’amistós contra l’Europa | Xavier Carulla – FCM

En l’aspecte personal, quines són les teves ambicions de futur al món del futbol?
De moment, ser el màxim d’anys al Femení del Martinenc. És un projecte interessant, crec que el Club està creixent en els equips femenins. A vegades penso que m’agradaria implicar-me en la base femenina, però el temps és el que és… Però sobretot vull seguir uns quants anys aquí i tant de bo poguéssim jugar a Nacional. Si ho treballem bé no ho veig tan difícil. Els objectius es poden complir.

Creus que s’està millorant en la difusió i el seguiment dels equips femenins i les lligues femenines?
A poc a poc crec que es va evolucionant, ja hi ha programes exclusius, tot va millorant, tot ha de seguir el seu procés.

#SomMartinenc


Back To Top