El Femení inicia una temporada històrica, la del debut a Preferent | FC Martinenc
skip to Main Content

Aquest dissabte a les 17h, amb el duel entre l’AEM B i el Cornellà, arrencarà la Preferent femenina 2020/2021. Mitja hora després del primer xiulet inicial, a les 17.30h, el Femení del Martinenc disputarà a Manlleu el primer partit a la categoria, el quart esglaó de les competicions femenines de futbol a l’àmbit estatal, la màxima categoria de les que organitza la Federació Catalana. Un debut que es produeix després d’una gran temporada anterior, malgrat el final sobtat per la pandèmia, en què el Martinenc va ser el gran dominador del grup 1 de Primera Catalana i va assolir l’ascens. El Femení inicia curs amb il·lusió, amb la fascinació per la novetat però amb les màximes ambicions de competir-hi bé per optar, primer de tot, a la permanència.

Es repetirà un Júpiter-Martinenc | Dani Falcon - FCM

Es repetirà un Júpiter-Martinenc | Dani Falcon – FCM

Els rivals de Preferent
El Martinenc tindrà 17 rivals repartits pel territori català i Andorra. Predominen a la categoria els equips vallesans, si bé l’autocar s’aproparà a diversos punts de la geografia catalana. Els agrupem per zones:

  • 1 rival de Barcelona ciutat: Júpiter (els derbis, previstos per l’1 de novembre a la Verneda i per al 14 de març de 2021 al Guinardó).
  • 3 rivals del Barcelonès Sud-Baix Llobregat: Pubilla Casas, Cornellà i Fontsanta-Fatjó.
  • 7 rivals del Vallès: Sabadell, Cerdanyola, Femení Manu Lanzarote i Sant Cugat -del Vallès Occidental-, Llerona, La Roca Penya BB i Palautordera (de l’Oriental).
  • 1 equip del Penedès: Vilafranca.
  • 1 equip d’Osona: Manlleu.
  • 1 equip de les comarques gironines: Porqueres (de la comarca del Pla de l’Estany).
  • 2 equips de les comarques lleidatanes: AEM B (de Lleida) i el Verdú-Vall del Corb (de l’Urgell).
  • 1 equip d’Andorra: ENFAF Crèdit Andorra.

El calendari
Es tracta d’una lliga de grup únic, de 18 equips i, per tant, amb 34 jornades previstes. S’inicia aquest cap de setmana (3-4 d’octubre) i té previsió de tancar-se el 13 de juny de 2021. La primera volta (jornda 17) acabarà el 7 de febrer de 2021. Es preveuen jornades cada cap de setmana excepte els dos que impliquen les festes nadalenques (26-27 de desembre i 2-3 de gener) i el de Setmana Santa (3-4 d’abril de 2021). Podeu repassar el calendari del Martinenc en aquest enllaç.

El sistema de competició
La Preferent Femenina s’ha ampliat aquest curs de 16 a 18 equips, per la no-aplicació de descensos per l’aturada motivada per la pandèmia. El sistema de competició previst és que pugi a Nacional Femenina el primer classificat (com li ha passat al Riudoms, que s’estrena aquest curs al tercer esglaó de les competicions femenines estatals) i baixarien a Primera Catalana els quatre últims, del 15è al 18è, per reorganitzar la categoria el curs següent i retornar als 16 equips.

La FCF ha previst què passaria en cas que les competicions no s’acabin, com va passar el curs passat. En el cas que ens ocupa, si la primera volta ha finalitzat en el moment d’una eventual suspensió els resultats finals podrien ser vinculants per als ascensos/descensos si així ho decideix l’organisme federatiu.

Noe, en una acció de l'amistós davant l'Europa | Xavier Carulla - FCM

Noe, en una acció de l’amistós davant l’Europa | Xavier Carulla – FCM

La plantilla
Al Femení del Martinenc 20/21 destaca l’aposta pel bloc que va aconseguir l’ascens històric el curs passat: continuen 13 futbolistes, en promocionen dues del Juvenil i s’han fet sis fitxatges per complementar el bloc. Són 21 futbolistes amb una reserva: la de Mariona Masferrer, intervinguda el juliol d’una greu lesió que la mantindrà fora dels terrenys de joc durant uns mesos.

Aquestes són les 21 integrants del Martinenc 20/21; en negreta, les nouvingudes:

Porteres: Alba Moreno i Luisa Ródenas
Defenses: Elena Sánchez, Jessica Diéguez ‘Jess’, Noe Barbeta, Carla Hernández, Anna Carulla ‘Caru’, Paula de Rull, Laia Campà i Iris Amorós
Migcampistes: Bea Tudela, Eulàlia Aballanet ‘Eule’, Laura Rossell, Paula Domínguez ‘Domi’, Laura Falces i Laura Jiménez Rot
Davanteres: Clàudia Martí, Eulàlia Bertran, Júlia López, Jennifer Herrera ‘Jenny’ i Mireia Estrada

Les jugadores disputaran el curs amb dorsals fixos, ja repartits, de l’1 al 22, amb excepció del 20, que ha quedat lliure. Així se’ls han repartit:

Els dorsals del Femení per al curs 20/21

Els dorsals del Femení per al curs 20/21

La pretemporada
El Femení ha disputat quatre partits de pretemporada, amb dues victòries i dues derrotes. Els repassem, amb les seves golejadores:

Europa juvenil 1-2 FCM (Eulàlia i Bea)
Can Parellada 1-6 FCM (Eulàlia -3-, Bea, Elena i Júlia)
FCM 0-3 Europa
Pubilla Casas 4-2 FCM (Clàudia Martí -2-)

Una acció de l'amistós a Can Parellada | Xavier Carulla - FCM

Una acció de l’amistós a Can Parellada | Xavier Carulla – FCM

Les capitanes
L’aposta per la continuïtat ha arribat fins al braçal: es mantenen les quatre capitanes del curs passat que són, a més, representació de diverses posicions al camp i de les jugadores amb més anys al Guinardó. Són Elena Sánchez, primera capitana, que assumirà el braçal juntament amb Alba Moreno, Jéssica Diéguez ‘Jess’ i Bea Tudela.

Les capitanes del Femení per a aquest curs 20/21

Jess, Elena, Alba i Bea: les capitanes del Femení per a aquest curs 20/21

Arrenca la lliga, arriba el moment més esperat, el del debut històric a Preferent! Som-hi, noies i cos tècnic encapçalat per Guillem Garcia! El Martinenc està orgullós de vosaltres i té ganes de viure aquest curs al vostre costat!

#SomMartinenc


Back To Top