Un altre any d’èxits del futbol formatiu | FC Martinenc
skip to Main Content

Que el futbol de base de la nostra entitat està en constant creixement queda constatat cada final de temporada. Unes setmanes després d’acabar les competicions és un bon moment per fer balanç i, un any més, aquest és espectacular.

Cert és, això sí, que igualar els números de l’any passat –vuit ascensos i un campionat de lliga en categoria Prebenjamí– era gairebé missió impossible, però a mesura que puja el nivell és més difícil aconseguir èxits, i els cinc ascensos d’enguany cal tenir-los molt en compte. El Cadet A, l’Infantil E, l’Aleví G i el Benjamí A van aconseguir l’ascens de categoria després de guanyar els seus respectius campionats; aquests quatre títols de lliga, a més, cal afegir-hi l’ascens del Cadet B com a un dels millors segons de segona divisió gràcies a uns números que en gairebé qualsevol altre grup li haurien donat el primer lloc.

Objectius complerts
D’entre els equips que tenien com a objectiu l’ascens de categoria, el Cadet A i B i l’Infantil E van ser els tres conjunts que van aconseguir complir-lo.

En una dura lluita amb el Santfeliuenc i el Can Buxeres, el Cadet A es va proclamar campió del grup 1 de Primera divisió gràcies a una darrera jornada vibrant. Els nois d’Albert del Castillo –amb Àlex Kabia, Manel Blanco i Òscar Alonso completant el cos tècnic– van tenir fe fins al final, i gràcies a un gran final de campionat van aconseguir prendre-li, en l’última jornada, el primer lloc al Santfeliuenc. Gràcies a això, l’any que ve el club podrà gaudir d’una categoria de cert prestigi com la Preferent Cadet.

El Cadet B també tenia marcat a foc l’objectiu de l’ascens de categoria per tal de poder donar l’oportunitat als cadets de primer any a jugar de Primera. I l’objectiu finalment no ha arribat a través del títol, però no per això la temporada deixa de tenir menys mèrit. Amb només una derrota i un empat en 28 jornades, els de Carlos Roa i Genís de Moner no han acabat en primer lloc per un gol encaixat en la darrera jugada del partit contra la Grama, el campió. El goal average ha condemnat l’equip pel que fa el títol de lliga, però els números excel·lents han donat l’ascens com un dels millors segons de tots els grups de la província de Barcelona.

Per últim, l’Infantil E no va haver de patir tant com els dos equips cadets. Campions amb dues jornades d’antelació, els números de l’equip de Miguel de la Fuente, Ivan Guzmán i Carlos Sosa són espectaculars: 26 victòries i 2 empats i 220 gols a favor i només 10 en contra. Unes dades que expliquen per si soles la superioritat d’un equip que ha fet un any espectacular.

Dos ascensos per sorpresa
L’any que ve un equip del Martinenc jugarà a la màxima categoria; es tracta del Benjamí A, que s’enfrontarà als millors equips benjamins de la província de Barcelona. I tot això gràcies a un excel·lent curs d’una generació brillant. No era l’objectiu a inicis de temporada, però finalment els nois de Víctor Rodríguez, Miki Serra i Iker Garayeta van aconseguir l’ascens i el títol de lliga en una dura pugna contra el Barça.

El cas de l’Aleví G és d’aquells que et fan reconciliar amb el futbol. Els nois d’Albert Fortuny i Adri Saro van aconseguir sobreposar-se a qualsevol obstacle a base d’esforç, treball i ganes de competir. I a vegades, tot això té recompensa i l’Aleví G es va proclamar campió de lliga en un partit èpic contra el Pujadas. Gràcies a aquest ascens, l’any que ve hi haurà tres alevins jugant a segona divisió.

A banda d’aquests ascensos, el club també s’ha de congratular d’algunes permanències: la del filial, la més èpica de totes, i altres com la de l’Infantil A, que any a any va donant petits passos per consolidar-se en una categoria complicada com la Preferent.

A més, cal felicitar també a tots els altres equips per fer créixer el nostre club any a any. No per no ser campió vol dir que la feina no hagi estat ben feta. Des d’aquí, només volem desitjar que tothom hagi gaudit d’un gran any jugant a aquest esport que tant ens agrada i esperem que la temporada que ve tot sigui encara millor.

Enhorabona a tots!

Som Martinenc!


Back To Top