Patrimoni històric: tresors del nostre Club | FC Martinenc
skip to Main Content

La història del Futbol Club Martinenc és centenària, no descobrim res. Els 113 anys d’història del nostre Club impliquen un llegat de memòries incalculable, gràcies a la infinitat de persones que han contribuït, des del 1909 fins a dia d’avui, a fer créixer el Club, a mantenir-lo viu i encarar nous reptes any rere any.

Des de fa uns anys, i amb el directiu Raül Vázquez al capdavant, s’ha engegat una ambiciosa àrea de Patrimoni històric, que recopila la vida del Club des dels seus inicis (el mateix Vázquez està resseguint durant aquestes setmanes els anys quaranta de l’entitat, sense anar més lluny) i que té cura a l’hora de conservar, arxivar i organitzar tots els testimonis físics de la nostra història.

Aquest dissabte, a la prèvia de l’acte institucional en què vam celebrar la col·locació de la placa de memòria de la fundació del Club, allà on vam néixer, al carrer Muntanya, 113, es va produir un fet que ens va refermar en l’orgull de mantenir viu el nostre patrimoni històric. Es va apropar a la gent del Club una dona de 84 anys, amb un sobre, en què hi havia fotografies dels anys 30 de Mariano Arbonés, jugador del Club durant els anys de la Guerra Civil. La dona havia vist pels carrers del Camp de l’Arpa els cartells en què s’explicava que hi celebraríem l’acte institucional, i va decidir apropar-s’hi per cedir al Club les quatre fotografies (que mostrem a continuació) amb l’objectiu que siguin ara material del Futbol Club Martinenc, per a la seva conservació i corresponent arxivament.

Un autèntic tresor, un més, de la nostra història.

Des del Club convidem a tota aquella persona que tingui material històric del Martinenc i que ens en vulgui fer partícipis a fer-nos-ho saber per valorar com podríem procedir a l’hora de conservar correctament aquestes peces que formen part d ela nostra centenària història. Ens podeu contactar al mateix Club, físicament, o per correu electrònic, a premsa@fcmartinenc.cat.

Érem, som i serem.

#SomMartinenc


Back To Top