Neix el Cúrling Martinenc | FC Martinenc
skip to Main Content

Aquest dissabte, 28 de desembre de 2019, el Futbol Club Martinenc fa oficial la creació d’una nova secció esportiva, que arrencarà el 2020: el Cúrling Martinenc.

El Club obre així una nova finestra esportiva, la de les disciplines d’hivern, en concret de gel, amb la vista posada en una data concreta: el 2030 i el projecte Pirineus-Barcelona.

El Martinenc va estudiar primer altres disciplines hivernals. El desnivell del carrer Telègraf suggeria intentar-ho amb el bobsleigh, skeleton o el luge, però la inviabilitat que el carrer es convertís en pista i abandonés l’asfalt ho va impossibilitar.

Així, i tenint en compte la bona relació del FC Martinenc amb clubs de cúrling de la ciutat com el Barcelona Curling Club, el 2020 veurà néixer una secció a l’alçada de les ja consolidades (futbol, bàsquet, hoquei patins, judo i, des del setembre, futbol sala).

Es crearà un annex al Pavelló que serà pista de gel, si bé el bon fred del Guinardó a ple hivern podria fomentar entrenaments a l’aire lliure per als primers mesos del nou any. Es convocarà un concurs per decidir el nom de la pista de gel, si bé Pingu, Frozen o Ice Age han estat ja els primers títols proposats.

Aplicant un criteri de promoció interna, aquells i aquelles esportistes dels sèniors o de la base de les altres seccions tindran prioritat a l’hora d’inscriure’s al nou Cúrling Martinenc. De fet, des del Bàsquet Martinenc ja hi ha diverses peticions, tenint en compte la pràctica que tenen a l’hora de netejar el terra amb la mopa, a qui li han donat rang de personalitat amb el nom de mopamolongui.

La ‘mopa molongui’ ens assenyala el camí | FCM

Cal tenir clar que al cúrling no es neteja el terra, s’escombra. I que el que es llença s’anomena pedra. En paral·lel a les primeres passes de la secció caldrà molta pedagogia.

L’ambició màxima seria un pla de futur a deu anys vista: dur un esportista del Martinenc als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030 culminaria un trajecte que iniciem amb molta il·lusió aquest 28 de desembre.

Ara amb cúrling també,
#SomMartinenc

Back To Top