El Martinenc, amb la campanya #ThoEstàsPerdent | FC Martinenc
skip to Main Content

El Futbol Club Martinenc, com a entitat compromesa amb la pràctica esportiva sense distinció de gènere, se suma de ple a la campanya #ThoEstasPerdent, impulsada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), la Secretaria d’Esports del Govern de la Generalitat, l’Institut Català de les Dones, i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i que té com a principals objectius “promoure una major presència de les dones esportistes als mitjans, contribuint així a avançar a cap a la plena igualtat, trencar estereotips socials i mediàtics respecte a l’esport femení i posicionar-lo com un contingut d’interès i capaç d’atraure grans audiències”.

El Club va estar representat pel vicepresident David Alonso i pel director general, Alfred Porcar ‘Fido’, en l’acte de presentació de la campanya, elpassat 24 de gener.

Des del Martinenc ja vam impulsar a principis de temporada l’equiparació en la categorització dels equips. Així, els conjunts de base són masculins o femenins, abandonant l’antiga fórmula que només afegia el gènere en els femenins. A més, des del Club defensem que l’esport no té gènere, i en les comunicacions oficials intentem evitar parlar de “futbol femení” o “bàsquet femení” per optar per “lligues masculines” o “lligues femenines”, o bé “equips masculins” i “equips femenins”.

L’impuls mediàtic inicial de la campanya està protagonitzat per esportistes de primer nivell, com Alèxia Putellas (futbolista del FC Barcelona), Laia Sanz (pilot de raids, amb deu participacions al Ral·li Dakar), Mireia Belmonte (nedadora medallista olímpica), Maria Vicente (atleta amb el rècord mundial de pentatló) i Laia Palau (jugadora de bàsquet de l’Spar CityLift Girona, tres vegades campiona d’Europa i plata olímpica amb la selecció estatal).

Alèxia Putellas protagonitza una de les imatges promocionals de la campanya

Alèxia Putellas protagonitza una de les imatges promocionals de la campanya

Al Club són molts els equips de futbol, bàsquet i hoquei patins, masculins i femenins, que s’hi han volgut sumar amb la foto icònica de la iniciativa (un ull tapat, lligant amb el lema “Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle”). Alguns equips, a més, s’han fet les fotos amb els seus rivals a la pista, fent la reivindicació de forma conjunta.

Aquestes són algunes de les fotografies dels equips del Club que han volgut sumar-se a la campanya:

#SomMartinenc

Back To Top