Inaugurada l'exposició al Museu Olímpic | FC Martinenc
skip to Main Content

Aquest dimecres s’ha presentat al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch l’exposició Club centenari: Futbol Club Martinenc (1909-2019), mostra que inclou material audiovisual d’altíssim valor, el de la perspectiva històrica d’una entitat que ja suma 110 anys i que manté unes fermes arrels al barri i a la vida esportiva barcelonina.

L’auditori del museu ha estat l’escenari d’un acte emotiu, que ha reflectit els vincles entre Barcelona, el caràcter esportiu de la ciutat i l’arrelament del Club, especialment al Guinardó i, en particular, amb la gent que ha fet possible aquesta història centenària.

Presentació de l’exposició al Museu Olímpic i de l’Esport | FBO, I.L

L’acte ha comptat amb la presència de Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica; Oriol Marcé, subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures de la Secretaria General de l’Esport; Miquel Espert, subdelegat de la Federació Catalana de Futbol al Barcelonès. Hi ha estat present, evidentment, una àmplia delegació del Club, amb forta presència de gent vinculada al seu dia a dia (de socis i sòcies fins a exjugadors i exjugadores, passant pels treballadors, treballadores i gent que col·labora en les moltes activitats del Club), així com diversos presidents i presidentes de clubs esportius catalans i personalitats vinculades al món de l’esport en general, i al panorama esportiu barceloní en particular.

Presentació de l’exposició al Museu Olímpic i de l’Esport | FBO, I.L

L’emotiva inauguració ha comptat amb la presentació a càrrec de Raül Vázquez, per part de la Fundació Barcelona Olímpica, i amb els parlaments de Juli Pernas, d’Enric Truñó -regidor de l’Ajuntament de Barcelona durant vint anys, responsable entre d’altres esdeveniments dels Jocs Olímpics de 1992-, i del president del Club, Manuel Dengra.

Presentació de l’exposició al Museu Olímpic i de l’Esport | FBO, I.L

Tot seguit s’ha celebrat una taula rodona en què s’ha posat en valor el paper del Club abans, ara i el que se n’espera del futur, amb la participació de Rafael López, soci número 1 de l’entitat i membre de la Junta d’Honor; de Javier del Águila, exjugador del Club i membre de la junta directiva; i d’Andreu i Natalia Izquierdo, jugadors d’equips de la base del futbol i del bàsquet, respectivament. Ha estat un intercanvi d’opinions divers, com reflecteixen les perspectives, experiències i procedències de cada un d’ells.

Presentació de l’exposició al Museu Olímpic i de l’Esport | FBO, I.L

A la presentació s’ha projectat un vídeo realitzat expressament per a l’exposició en què diverses figures que han pres part de la centenària història del Club n’han valorat la seva relació.

L’acte ha conclòs amb l’homenatge del Club a dos exentrenadors, Vicenç Junqué i Jaume Oliver. Se’ls ha fet entrega d’una placa commemorativa en agraïment als seus anys de dedicació i fidelitat al Club. L’homenatge ha tancat la presentació i ha donat el tret de sortida a les visites a l’exposició.

Presentació de l’exposició al Museu Olímpic i de l’Esport | FBO, I.L

Des del FC Martinenc volem agrair al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch la dedicació, complicitat i col·laboració continuada a l’hora de preparar l’exposició i la presentació d’aquesta tarda.

Informació pràctica

L’exposició, que es podrà veure fins al 16 d’octubre, s’emmarca en la sèrie de mostres d’entitats centenàries de la ciutat que el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch va iniciar amb les exposicions dedicades al Reial Club de Polo i al Club Natació Barcelona. Es pot seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #FCMOlímpic i inclourà diverses accions paral·leles durant els cinc mesos en què serà

El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch està situat en un entorn clarament esportiu i olímpic, a Montjuïc, a l’avinguda de l’Estadi, a tocar de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Els horaris d’obertura del museu, i per tant hores visitables de l’exposició, són de 10 a 20h, de dimarts a dissabte, i al matí (de 10 a 14.30h) els diumenges i festius. El museu tanca tots els dilluns. Cal recordar que l’entrada a l’exposició dedicada al FC Martinenc és gratuïta. Per a més informació de com accedir-hi, és recomanable consultar el web del museu. La vinculació entre el Museu Olímpic i de l’Esport i el Futbol Club Martinenc ja es va fer palesa l’any passat, quan s’hi va fer la presentació del Torneig d’Històrics del Futbol Català.


Back To Top