El Martinenc, protagonista d’una exposició al Museu Olímpic i de l’Esport | FC Martinenc
skip to Main Content

La història i l’abast esportiu i social del Futbol Club Martinenc són els protagonistes de l’exposició Club centenari: Futbol Club Martinenc (1909-2019), que s’inaugura al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch el proper dimecres, 8 de maig.

La mostra inclou material audiovisual d’altíssim valor, el de la perspectiva històrica d’una entitat que ja suma 110 anys i que manté unes fermes arrels al barri i a la vida esportiva barcelonina.

El proper dimecres, 8 de maig, a les 18.30h, l’auditori del museu serà l’escenari de la inauguració oficial de la mostra. L’acte és d’accés gratuït i està obert a tots els socis, sòcies, treballadors, treballadores i gent vinculada al Club, així com a l’ampli col·lectiu d’exjugadors, exjugadores, exentrenadors i exentrenadores. Com que la capacitat de la sala és limitada, cal fer constar la voluntat d’assistir-hi amb un correu a fcmartinenc@fcmartinenc.cat, des del qual s’emetran respostes afirmatives fins que l’aforament ho permeti. A la presentació intervindran diverses persones significatives de l’entitat, des d’èpoques i perspectives ben diferents, i inclourà algun homenatge que el Club no vol revelar de moment.

Un dels cartells de l’exposició | FCM

L’exposició, que es podrà veure fins al 16 d’octubre, s’emmarca en la sèrie de mostres d’entitats centenàries de la ciutat que el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch va iniciar amb les exposicions dedicades al Reial Club de Polo i al Club Natació Barcelona. Es podrà seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #FCMOlímpic i inclourà diverses accions paral·leles durant els cinc mesos en què serà visitable.

Informació pràctica
El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch està situat en un entorn clarament esportiu i olímpic, a Montjuïc, a l’avinguda de l’Estadi, a tocar de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Els horaris d’obertura del museu, i per tant hores visitables de l’exposició, són de 10 a 20h, de dimarts a dissabte, i al matí (de 10 a 14.30h) els diumenges i festius. El museu tanca tots els dilluns. Cal recordar que l’entrada a l’exposició dedicada al FC Martinenc és gratuïta. Per a més informació de com accedir-hi, és recomanable consultar el web del museu. La vinculació entre el Museu Olímpic i de l’Esport i el Futbol Club Martinenc ja es va fer palesa l’any passat, quan s’hi va fer la presentació del Torneig d’Històrics del Futbol Català.

Back To Top