El Martinenc, a casa | Víctor Cócera | FC Martinenc
skip to Main Content

Amb el confinament a casa de moltes famílies i l’aturada de tots els entrenaments i competicions esportives, hem obert al web del Martinenc una sèrie d’articles en què repassem com estan passant aquesta situació tan anòmala esportistes diversos del Club.

Al vint-i-tresè capítol ens explica el seu dia a dia confinat el Víctor Cócera, porter i tercer capità del primer equip masculí de futbol del Club. En la seva primera temporada al Guinardó, Cócera formava part d’una plantilla que havia assolit velocitat de creuer a l’inici de la segona volta, invicta aquest 2020, quarts, amb plenes opcions d’optar a la promoció d’ascens a Tercera. A més, en l’àmbit personal, Cócera estava situat entre els tres porters menys golejats de la categoria. Havia deixat la porteria a zero en la meitat dels partits disputats, 9 de 18.

Com estàs passant el confinament?
Respecte a la situació al país, i al món en general, trist i preocupat per tot el que està succeïnt, desitjant que passi al més aviat possible. En relació a com ho porto personalment, pensant que ja portem un mes a casa, millor del que pensava quan el 14 de març ens van dir que havíem d’estar confinats, sense poder sortir. És cert que hi ha dies que es fan més llargs que altres, però intentant aprofitar el temps que no tenim, o no sabem tenir, durant l’any per fer coses profitoses i que facin el dia més amè. Com sempre es diu, s’ha de treure la part positiva.

Treballes, teletreballes? Estudies? Com ho gestiones?
Doncs, com bé sabeu, em dedico a organitzar experiències futbolístiques amb grups i equips de futbol de tot el món a Barcelona i ara mateix està tot parat. Aquestes primeres setmanes negociant per intentar solucionar totes les cancel·lacions amb proveïdors i clients, així com pensant a millorar tot allò que tenim en ment per tornar el millor possible quan el mercat ens torni a donar l’oportunitat de treballar. Respecte a les classes, coordino el curs de Tècnic en futbol al CIC de Gràcia, adaptant-nos a continuar el curs amb la màxima “normalitat” possible, ja que mai abans havíem tingut una situació com aquesta. Així que entretinguts per poder oferir als alumnes la millor educació i seguiment mitjançant totes les eines digitals que tenim avui dia.

Quina rutina segueixes per no perdre la forma?
Faig entre 45 minuts i una hora d’exercici cada dia amb el Carlos, un dels meus millors amics i company de pis. Hem creat un hàbit que ja és necessari en aquesta nova vida que tenim amb el confinament i la veritat que ens va genial per desconnectar de tot. Utilitzem entrenaments en directe o vídeos de YouTube, tenint cada dia un objectiu a treballar, dins de les limitacions d’espai que es tenen dins un pis.

Mantens contacte amb els companys de l’equip?
La veritat és que sí, a part d’anar parlant amb alguns de manera individual, el grup de WhatsApp de la plantilla està actiu tots els dies, i és una bona manera de seguir connectats i de no perdre el fil col·lectiu que tenim durant la temporada, on compartim molts i bons moments, ja sigui al camp o al vestidor.

Què és el que més trobes a faltar d’estar sense esport?
Sense cap mena de dubte la dinàmica de grup que crea un esport, en el nostre cas el futbol, on convivim quatre dies per setmana, amb entrenaments, partits, viatges en autocar i sobretot amb els cafès previs als entrenaments o partits, on molts cops ens ajuntem bastants jugadors de la plantilla i són els moments on compartim temes personals, tinguin o no relació amb el futbol. I com tot, un s’acostuma a les coses bones, i no t’enganyaré, trobant a faltar la sensació que ens havia deixat aquest inici de 2020, on els diumenges havien passat a ser el millor dia de la setmana.

Has dedicat temps a la cultura? Què estàs veient (sèries, pel·lícules) i/o quin llibre estàs llegint?
Com comentava abans, estic fent coses que durant l’any no faig, he vist algunes pel·lícules, així com sèries, entre les quals, les cinc temporades de ‘Narcos‘, l’última de ‘La casa de papel‘, ‘Unorthodox‘ i en breu començaré ‘Breaking Bad‘, fent cas per fi de les recomanacions del meu germà ;). Respecte a la lectura, de normal llegeixo cada nit i en aquestes setmanes ho faig durant més estona. He llegit llibres com ‘Escúchate‘, ‘El monje que vendió su Ferrari‘, ‘The grid‘ i ara estic amb ‘Sapiens‘.

Quin missatge transmetries a tota la família del Martinenc, confinada a casa?
El més important, com tots sabem, seguir les indicacions que ens dona Sanitat per poder anar tornant a poc a poc a la normalitat. Si tots volem que la situació actual vagi sent cada cop més estable, primer en nombre de morts i infectats, i després en el nostre dia a dia respecte a sortir al carrer i poder tornar a la feina i com tots desitgem, a jugar a futbol, hem de ser curosos amb tot els que ens demanen. I per descomptat, desitjar que tothom, incloses famílies i gent més propera estiguin bé i amb salut, que és el més important.

#SomMartinenc


Back To Top