El Martinenc, a casa | Nil Romans | FC Martinenc
skip to Main Content

Amb el confinament a casa de moltes famílies i l’aturada de tots els entrenaments i competicions esportives, hem obert al web del Martinenc una sèrie d’articles en què repassem com estan passant aquesta situació tan anòmala esportistes diversos del Club.

Al tretzè capítol ens explica el seu dia a dia confinat el Nil Romans, jugador del Sènior d’hoquei patins, que juga a Segona Catalana, i coordinador federatiu de la secció.

Com estàs passant el confinament?
Com bonament podem, a casa, seguint les indicacions que ens donen, amb calma, tranquil·litat, trobant a faltar molt el Martinenc, la feina, jugar a hoquei, però amb calma i paciència.

Treballes, teletreballes? Estudies? Com ho gestiones?
A la universitat on estudio ens han posat feina al campus virtual. Intento fer cada dia aproximadament dues hores per no perdre el ritme d’estudi i portar les coses al dia, i quant a la feina de coordinador federatiu de la secció, estem amb els altres coordinadors i el director tècnic del Club planificant i treballant per la temporada que ve… la feina tampoc para. Estudiant i treballant com podem, amb les eines que tenim, i intentant tirar-ho endavant.

Quina rutina segueixes per no perdre la forma?
Als esportistes ens costa molt parar, i a tots els que portem una vida activa està sent difícil… el que intento fer és una o dues hores cada dia d’alguna rutina que puguem trobar a YouTube, per internet, pautes que el preparador físic ens ha dit. Ho faig cada dia, on sigui, com sigui, amb les eines que pugui… també baixo al pàrquing, em poso patins i toco una mica de bola… important per no perdre el ritme ni la forma. A més, ajuda a passar l’estona i a desestressar-se fent el que ens agrada, practicant esport.

Mantens contacte amb els companys de l’equip?
Sí, no l’hem perdut, som un grup bastant unit, un equip molt maco. Juguem al Pinturillo, fem vídeotrucades via Skype, pel grup de WhatsApp parlem gairebé cada dia. Alguns juguem a jocs de la Play entre nosaltres… no perdem el contacte.

Què és el que més trobes a faltar d’estar sense esport?
A part del que comporta l’esport en sí -posar-me els patins, tocar bola, entrenar-se, jugar- són sobretot els companys i, també com a entrenador, els nens. Es troba molt a faltar perquè ens ho passem molt bé junts, als entrenaments, al vestidor, treballem molt bé i ens ho passem molt bé. Amb els nens el mateix, tinc la sort de portar dos equips molt macos, molt competitius, que treballen molt bé i amb qui sobretot ens ho passem molt bé. Enyoro aquelles rialles que et treuen els nens.

Has dedicat temps a la cultura? Què estàs veient (sèries, pel·lícules) i/o quin llibre estàs llegint?
No m’agrada gaire llegir, però sèries i pel·lícules sí que n’estic veient, aprofito el temps i les estones lliures que tinc veient-ne.

Quin missatge transmetries a tota la família del Martinenc, confinada a casa?
Paciència, calma, això durarà el que hagi de durar, però amb calma i paciència ho treurem. No aturem el ritme de practicar esport, seguim fent coses a casa, com es pugui treiem estic i pilota, ens posem patins, no parem de fer feina a casa. Mantinguem el contacte amb els companys i amb paciència, alegria i ganes sortirem d’aquesta i ens tornarem a veure aviat.

#SomMartinenc

Back To Top