El Martinenc, a casa | Javi Gómez | FC Martinenc
skip to Main Content

Amb el confinament a casa de moltes famílies i l’aturada de tots els entrenaments i competicions esportives, hem obert al web del Martinenc una sèrie d’articles en què repassem com estan passant aquesta situació tan anòmala esportistes diversos del Club.

Al dissetè capítol ens explica el seu dia a dia confinat el Javi Gómez, entrenador del primer equip masculí de futbol del Club. En la seva primera temporada al Guinardó, i tot i dirigir una plantilla amb pràcticament tots els jugadors nous, Gómez i el seu cos tècnic havien assolit velocitat de creuer a l’inici de la segona volta, l’equip es mantenia invicte aquest 2020 i era quart, amb plenes opcions d’optar a la promoció d’ascens a Tercera.

Com estàs passant el confinament?
En principi l’estem portant bé, ens hem adaptat ràpid, som quatre a casa -la meva dona i jo i les nostres dues filles-. Al principi estàvem una mica sorpresos, perquè no esperàvem que fos tan greu la situació però ho portem bé. Sí que és cert que estem una mica preocupats pels meus pares i pels meus sogres, que ja tenen una edat, però esperes que ells ho portin bé, ja que són les persones més vulnerables, i que ho passin de la millor manera possible.

Treballes, teletreballes? Estudies? Com ho gestiones?
Sí que hem estat treballant aquí a casa, fins el dimarts passat. Soc professor de la Federació Catalana de Futbol, imparteixo classes al CAR de Sant Cugat i a l’Institut Alexandre Satorras de Mataró, però des de l’1 d’abril la FCF ha presentat un ERTO i ara estem aturats i amb una mica més de temps lliure. Durant el març hem pogut anar passant el temari als alumnes, interactuant amb ells, corregint, fent examens a través de videoconferències, rebent els treballs per correu electrònic. Hem pogut tancar tot el que teníem per davant, i ara a esperar que això passi per reprendre les classes.

Quina rutina segueixes per no perdre la forma?
A casa, tot i que tenim un pis petit, intentem mantenir-nos una mica en forma dins del possible. Cada matí tenim una rutina, intento ser estricte, i la meva filla, que juga a futbol, i jo ens entrenem cada dia, mirem de fer una mica de treball de cardio, exercicis de força, flexibilitat, core, etc. I fins al moment estem mantenint la forma en un estat prou òptim. Ho portem bé, intentem no estar aturats.

Mantens contacte amb els companys de l’equip?
Sí, amb tot l’equip, amb el cos tènic ens anem posant una mica al dia, ens preocupem els uns pels altres. A l’equip tenim un grup de WhatsApp, allà ens hem llençat alguns reptes, per anar-nos distraient una mica, i ens anem informant de com estan ells i les seves famílies, com ho porten. El contacte no es perd, també interactuem a través de les xarxes socials.

Què és el que més trobes a faltar d’estar sense esport?
Sobretot, el contacte amb la gent, el dia a dia, veure rodar la pilota, preparar els treballs, veure gaudir el grup, això t’ho transmeten… el que és el futbol. I també la competició, que és la finalitat de tot, l’objectiu. Els partits, la seva preparació, veure futbol en viu… tot el que envolta el que més m’apassiona, el futbol.

Has dedicat temps a la cultura? Què estàs veient (sèries, pel·lícules) i/o quin llibre estàs llegint?
Sí, aprofitem per fer tot allò que teníem pendent, intentem reprendre-ho. Sí que soc molt de veure sèries, intento mirar alguna quan puc. Ara he estat veient ‘Billions‘, ‘Hermanos de sangre‘, ‘Un juego de caballeros‘, sèrie basada en el futbol. També he aprofitat per fer un curs online d’art contemporani a través del MoMA, i quan l’acabi intentaré enganxar-me a un altre curs online. Intentem mantenir-nos actius i a mi que m’agrada el món de l’art i la cultura, més encara.

Quin missatge transmetries a tota la família del Martinenc, confinada a casa?
Sobretot, que es quedin a casa, és el que és prioritari. Que segueixin les recomanacions de Sanitat, que intentem mantenir-nos físicament i psicològicament el millor que puguem, que siguem positius dins del possible. I molta paciència i molta salut, que és bàsic per sortir de tot això al més aviat possible i de la millor manera. Envio una forta abraçada a tots, i esperem tornar-nos a trobar aviat, compartint el que ens apassiona, el futbol.

#SomMartinenc

Back To Top