El Martinenc, a casa | Ferran Alabau | FC Martinenc
skip to Main Content

Amb el confinament a casa de moltes famílies i l’aturada de tots els entrenaments i competicions esportives, hem obert al web del Martinenc una sèrie d’articles en què repassem com estan passant aquesta situació tan anòmala esportistes diversos del Club.

A l’onzè capítol ens explica el seu dia a dia confinat el Ferran Alabau, jugador del primer equip de futbol que viu la seva tercera etapa al Club. Alabau ha jugat 18 partits oficials aquest curs, amb 5 gols marcats. És el segon jugador de la plantilla de futbol amb més historial al Club: en total suma 66 partits oficials i 18 gols amb el Martinenc.

Com estàs passant el confinament?
L’estem vivint d’una manera bastant peculiar, ja que aquesta situació no és del gust de ningú. Estem una mica espantats per la situació, però bé, estem pendents de les notícies les 24 hores, mantenim moltes converses amb els amics i familiars via Skype i WhatsApp, que amb la tecnologia avui sembla que els tinguem més a prop. Respectem el confinament i tot el que les autoritats diguin per intentar passar la pandèmia al més aviat possible.

Treballes, teletreballes? Estudies? Com ho gestiones?
En el meu cas, tot el que són projectes d’arquitectura els puc seguir portant, ja que treballo amb el portàtil; però sí que he parat l’activitat d’un parell d’empreses que tinc, una constructora i una immobiliària. S’han hagut d’aturar perquè et cal un tracte amb el client, en què posaria en perill els meus treballadors. En aquest cas hem parat l’activitat pel que fa a les empreses, però jo puc seguir fent el teletreball del despatx d’arquitectura, això sí.

Quina rutina segueixes per no perdre la forma?
Fent molts challenges, d’aquests que ara estan de moda, com el de fer tocs amb el paper higiènic, i també amb les xarxes socials, YouTube, i amb la sort que tinc de disposar d’una terrassa, puc fer treball de core, abdominals… el més complicat és fer cardio, tot i que veig per Twitter barbaritats, la gent es posa per dins de casa… La veritat que és una mica complicada la preparació física, l’únic que es pot fer és el que deia, o flexions, el tema de cardio està més fotut.

Mantens contacte amb els companys de l’equip?
Sí, seguim en contacte ja que tenim un grup de WhatsApp. Allà ens reptem amb els challenges, és un grup molt actiu. Fins i tot un dia en Javi Iglesias ens estava enviant llibres, i llibres, i més llibres per llegir… també ens anem recomanant sèries, pel·lícules… estem en contacte en tot moment.

Què és el que més trobes a faltar d’estar sense esport?
Òbviament, sortir a l’aire lliure i competir, que al cap i a la fi el millor de l’esport és la competició, allò que més enganxa. I estar amb els companys, al vestidor… El cercle aquest esportiu que envolta el futbol és el que acabes enyorant més. Esperem que d’aquí poques setmanes puguem tornar a la rutina i seguir competint, que és el que ens mou.

Has dedicat temps a la cultura? Què estàs veient (sèries, pel·lícules) i/o quin llibre estàs llegint?
Sobretot Netflix, sèries i pel·lícules bàsicament. És de les coses positives que implica tenir temps, que el pots dedicar a altres coses que en el dia a dia no pots gaudir. Veiem sèries, pel·lícules, per anar matant el temps.

Quin missatge transmetries a tota la família del Martinenc, confinada a casa?
Recomanaria que estiguessin confinats a casa, que seguissin en tot moment el que les autoritats sanitàries estan recomanant. Espero que tots estiguin bé i que en breu tornarem a vibrar al Guinardó per seguir amb la dinàmica dels últims partits i intentar arribar al tram final de lliga amb aspiracions d’assolir una fita bonica. Molts ànims a tothom, en sortirem, d’aquesta!

#SomMartinenc

Back To Top