El Martinenc, a casa | David Ros | FC Martinenc
skip to Main Content

Amb el confinament a casa de moltes famílies i l’aturada de tots els entrenaments i competicions esportives, hem obert al web del Martinenc una sèrie d’articles en què repassem com estan passant aquesta situació tan anòmala esportistes diversos del Club.

Al setè capítol ens explica el seu dia a dia confinat en David Ros, porter del Senior masculí d’hoquei patins, que competeix a la Segona Catalana, grup A. Els vermells són en zona mitjana, vuitens, quan els quedaven per disputar vuit partits aquest curs.

Com estàs passant el confinament?
Per ara, bé. Els primers dies van ser més complicats, però ara més o menys ho tenim més assimilat. Tot i així es fa complicat, perquè soc un d’aquells als qui els costa estar-se a casa. Però no tenim alternativa i hem de seguir les indicacions que ens donen.

Treballes, teletreballes? Estudies? Com ho gestiones?
Per sort continuo treballant, que ja és molt, i a més a més puc fer-ho des de casa, cosa que molts no poden dir. Treballo de coordinador d’activitats esportives extraescolars d’una escola i aquests dies aprofitem per repassar les programacions. D’altra banda, el dijous 12 de març vaig començar una substitució com a professor d’Educació Física d’un institut, i l’endemà amb el tancament de centres, ja no vaig anar ni a l’institut. Ara estem treballant a través del Moodle -l’entorn virtual- de l’institut, i és una mica estrany, perquè estic treballant amb alumnes als qui no poso cara, ni ells a mi. Ens adaptem una mica a la situació com podem.

Quina rutina segueixes per no perdre la forma?
Bàsicament estic controlant en certa manera el que menjo i cada tarda faig exercici, entre les 17h i les 19h, aproximadament. Per la gent que fa esport regularment, o que té una vida activa, en qüestió de dies hem passat de tenir una despesa calòrica bastant considerable a tenir-ne una de molt menor. Això implica que la ingesta calòrica també s’hauria de reduir, encara que costi perquè estem acostumats a una ingesta més gran. Ens hem d’adaptar a la situació, hauríem d’intentar menjar una mica menys. Pel que fa a l’exercici, tot i estar-nos a casa, tenim infinitat de recursos per seguir entrenant-nos. Jo, personalment, segueixo els entrenaments diaris que proposen al meu gimnàs, i també estic aprofitant per treballar una mica la flexibilitat, que és una mica el que es perd més ràpid.

Mantens contacte amb els companys de l’equip?
En general, pel grup de WhatsApp estem tots bastant actius. A més, fa relativament poc, la setmana passada, es va fer viral un joc didàctic per exercitar el cervell, que consisteix a desxifrar emoticones trobant els noms del club corresponent. Ens hem entretingut bastant tots, ha estat bastant divertit. El cap de setmana passat vam fer una trucada via Skype, i així riem una estona i ens veiem, que és necessari.

Què és el que més trobes a faltar d’estar sense esport?
Bàsicament, els companys d’equip, se’ls troba a faltar molt. En moments com aquests t’adones de la importància que té formar part d’un col·lectiu, sigui quin sigui, perquè més enllà del que passa a pista -si guanyem, si perdem-, el que ens caracteritza és que hi ha molt bon rotllo al vestidor, i es troba a faltar.

Has dedicat temps a la cultura? Què estàs veient (sèries, pel·lícules) i/o quin llibre estàs llegint?
A veure, ningú em treu un episodi de ‘Friends‘ després de dinar. És tot un clàssic i va perfecte per desconnectar i riure una estona. També estic aprofitant per rellegir un llibre del Carles Folguera, ‘Portería a cero’, sobre la iniciació a l’entrenament del porter d’hoquei patins.

Quin missatge transmetries a tota la família del Martinenc, confinada a casa?
És una mica el missatge que anem sentint cada dia: enviar molts ànims, primer de tots, a tothom que s’hagi vist afectat pel coronavirus, enviar molta força a tots els que estan treballant al peu del canó, a primera línia. És un moment excepcional, i cal que tots seguim les indicacions que ens arriben, és l’única manera de combatre el virus, de la manera més efectiva. Envio una abraçada a tothom i tant de bo aconseguim donar la volta a aquesta situació almés aviat possible. Esperem veure’ns aviat pel Guinardó!

#SomMartinenc

Back To Top