El Martinenc, a casa | Alba Moreno | FC Martinenc
skip to Main Content

Amb el confinament a casa de moltes famílies i l’aturada de tots els entrenaments i competicions esportives, obrim al web del Martinenc una sèrie d’articles en què repassem com estan passant aquesta situació tan anòmala esportistes diversos del Club.

Al segon capítol ens explica el seu dia a dia confinada l’Alba Moreno, portera i segona capitana del primer equip de futbol, que ha disputat fins ara 16 partits oficials aquest curs, en què el Femení lidera amb mà de ferro el grup 2 de Primera Catalana (+11 punts sobre el segon, quan queden nou jornades per al final).

Com estàs passant el confinament?
A casa, amb tranquil·litat, bon humor i per sort, trobant-me bé. Estic molt conscienciada de la gran importància que té la responsabilitat individual de la societat en aquests moments delicats.

Treballes, teletreballes? Estudies? Com ho gestiones?
Estic efectuant el 100% de la jornada laboral a través del teletreball. Aprofitem les eines informàtiques que ens permeten seguir amb la gestió de la majoria de tasques, i crec que és una bona oportunitat per posar-nos a prova amb aquest mètode alternatiu de gestió, i valorar si pot ser un complement vàlid en situacions en què es faciliti la conciliació personal-laboral.

Quina rutina segueixes per no perdre la forma?
Tot just aquests primers dies el cos tècnic ens ha facilitat una planificació de sessions d’entrenament que podem fer a casa, per tal d’intentar mantenir la forma física el màxim dins les possibilitats. A més, intento mantenir una rutina d’horaris estricta i seguir una alimentació equilibrada.

Mantens contacte amb alguna companya de l’equip?
Sí, i tant! Ens escrivim pel grup de WhatsApp comú, i personalment també estic molt en contacte amb en Guillem, el nostre entrenador, i amb moltes de les companyes d’equip.

Què és el que més trobes a faltar d’estar sense esport?
En general, tot el que implica: la rutina, la convivència en equip, les sensacions, la il·lusió per la competició, estar focalitzada en els objectius setmanals… Està sent una temporada molt intensa i estem gaudint molt del futbol i, a l’aturar-la de cop, s’enyoren totes aquestes sensacions. És una prova de resiliència per al grup, i el nostre nou objectiu ha de ser cuidar-ho tot el màxim possible per tal de poder retornar a l’activitat amb les millors sensacions.

Has dedicat temps a la cultura? Què estàs veient (sèries, pel·lícules) i/o quin llibre estàs llegint?
Estic intentant diversificar les activitats. A Netflix hi miro pel·lícules, sèries, documentals… Una mica de tot. I estic acabant de llegir ‘Pedaleando en la oscuridad’, del ciclista escocès David Millar, que parla de la convicència dels esportistes d’èlit amb el dopatge i d’altres situacions compromeses.

Quin missatge transmetries a tota la família del Martinenc, confinada a casa?
Molts ànims a tots i totes, i sobretot, molta consciència de la importància que té ser estrictes amb el confinament. Ens hem de protegir, hem de protegir les persones més vulnerables i és el moment d’assumir aquesta responsabilitat, sense excuses. Segur que ben aviat tornarà a rodar la pilota!

#SomMartinenc


Back To Top