Descoberta la placa de memòria de la fundació del Futbol Club Martinenc | FC Martinenc
skip to Main Content

Aquest dissabte 18 de juny de 2022 passarà a la història del Futbol Club Martinenc com el dia en què ha quedat fixat, en forma de placa de memòria, l’origen físic del Club, a l’edifici que el va veure néixer fa 113 anys, al número 113 del carrer Muntanya.

Les fotografies són de David Oller – REMImages

Un acte institucional ha precedit la descoberta de la placa, col·locada a la façana de l’edifici, i tot un seguit d’activitats lúdiques i esportives han completat una matinal festiva, de memòria col·lectiva i de celebració del passat, el present i el futur de l’entitat.

Ha estat un acte amb marcada presència institucional, amb Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, al capdavant, acompanyat de regidors, consellers i gerents del món municipal; del president del Futbol Club Martinenc, Manuel Dengra, i la junta directiva del Club; entitats veïnals, personalitats del món esportiu i social barceloní, i òbviament, de veïns i veïnes i de nombrosos esportistes i aficionats i aficionades del Martinenc.

Tots aplegats per celebrar un esdeveniment per al qual s’ha agraït especialment la complicitat de la comunitat de veïns del carrer Muntanya, número 113.

Amb referències al nostre present, al Guinardó, però també la reivindicació dels orígens, que mai oblidem, al Camp de l’Arpa del Clot, al Districte de Sant Martí, on vam néixer, ha arrencat l’acte, que ha comptat amb un parlament d’obertura de Marilén Barceló.

En Xavier Bañón, veí del Camp de l’Arpa, a més de ser conseller tècnic del consell de Districte de Sant Martí, ha estat l’encarregat del segon parlament, fent un retrat vivencial de vinculació entre Club i barri.

I el primer discurs institucional ha anat a càrrec del president del Futbol Club Martinenc, Manuel Dengra.

A continuació, el Futbol Club Martinenc, de mans del president Dengra i dels vicepresidents David Alonso i Agustí Xifre i de la directiva Elisabet Ferré han fet entrega d’un obsequi commemoratiu del dia d’avui al món institucional barceloní, representat per Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; Marilén Barceló, presidenta del Consell de Districte de Sant Martí; David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i regidor del Districte de Sant Martí, i Max Zañartu, president del Consell de Districte d’Horta-Guinardó.

Una altra emotiva entrega ha encaminat l’acte cap al seu objectiu central, reivindicar els orígens, la fidelitat, la persistència en la història. El Futbol Club Martinenc ha volgut reconéixer els seus socis més veterans, que han pujat a l’escenari, un a un, per rebre una distinció de mans del president Dengra, de la presidenta del consell de Districte de Sant Martí, Marilén Barceló, i del regidor d’Esports i del Districte, David Escudé.

Els socis que han recollit els obsequis són: Joan Dengra Buendía, Miquel Pera Obis, Antoni Güells Sánchez, Manuel Déngra Buendía, Jaume Castellet Larena, Albert Peiró Gracia, Manuel Gil Such i Rafael López Pardo, soci número 1 del Club.

Obsequi al soci Joan Dengra Buendia

Obsequi al soci Antoni Güells Sánchez

Obsequi al soci Miquel Pera Obis

Obsequi al soci i president del Club Manuel Dengra Buendia

Obsequi al soci Jaume Castellet Larena

Obsequi al soci Albert Peiró Gracia

Obsequi al soci Manuel Gil Such

Obsequi al soci Rafael López Pardo

Un parlament conjunt de Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, i de David Escudé, regidor d’Esports i del Districte de Sant Martí, ha donat continuïtat al reforç de la jornada de memòria històrica.

Fins que s’ha arribat al moment culminant, la descoberta de la placa de memòria de la fundació del Futbol Club Martinenc. Jaume Collboni, David Escudé, Marilén Barceló i Manuel Déngra han acompanyat el soci número 1, Rafael López per a la històrica posada en escena.

“En aquest edifici va ser fundat, el 1909, el Futbol Club Martinenc, entitat referent de l’esport a Catalunya”. Aquestes paraules ja queden inscrites en la memòria del Camp de l’Arpa del Clot, del Districte de Sant Martí, en aquest número 113 del carrer Muntanya, on va començar a caminar el Club.

Tancat l’acte institucional, les celebracions han continuat fins al migdia a la plaça Carme Montoriol, amb activitats per a nens i nenes, i per a les famílies, amb exhibicions esportives.

Un dissabte de record, de reconeixement de la fidelitat a uns colors, de reforç de la nostra identitat centenària.

#SomMartinenc


Back To Top