Campanya de civisme a la graderia del Pavelló | FC Martinenc
skip to Main Content

Aquest gener s’ha iniciat una campanya cívica orientada al públic que assisteix als partits que disputen els equips del Martinenc al Pavelló. Impulsada pels responsables de la secció de bàsquet, des de la setmana passada es van distribuir diversos cartells per la graderia amb missatges que conviden a animar i gaudir del partit, sense insults ni males actituds, així com a apel·lar al respecte, especialment per al col·lectiu arbitral.

Són cartells, elaborats per Gabi Sánchez, en què destaca la vessant del disseny gràfic, vistosos, amb una forma treballada però un fons molt bàsic: la crida al respecte i a l’essència de la pràctica esportiva: gaudir dels partits sense males actituds dirigides als jugadors o al col·lectiu arbitral.

Els cartells de la campanya | FCM

“Vam tirar endavant la campanya per dos motius bàsics”, explica Marc Palau, director tècnic de la secció de bàsquet del Martinenc. “Aquest any hem inclòs la figura del coordinador-psicopedagog, que ens va donar la idea de tenir més relació amb les famílies. I la segona, que havíem notat que els últims cursos hi havia una mica més de crispació als partits de la base -també en part als dels sèniors- i no només aquí sinó a altres pistes. I molts cops aquesta crispació passava a la pista i l’ambient no era tan sa com habitualment”.

Palau i els coordinadors de la secció van buscar una manera creativa per enviar el missatge. “Volíem fer alguna cosa vistosa, que donés imatge a la graderia”, comenta Albert Ballescà, coordinador de la secció i entrenador del sènior femení. “Un cop hem penjat els cartells a les xarxes socials molts clubs ens han demanat els dissenys per aplicar-los als seus casos i penjar-los als seus pavellons. La gent n’està molt contenta, els pares i les mares, i fins i tot la Federació Catalana ens va felicitar per la iniciativa”, afegeix Ballescà.

“Parlant amb altres directors tècnics d’altres clubs, ens donen ple suport, hi estan totalment d’acord. Crec que és el motiu de l’èxit: fa temps que es veuen actituds, tothom sap que existeixen, però costa educar els pares i mares de no seguir segons quines conductes”, exposa Palau. “Des del Club ja intentem controlar el comportament a la graderia dels pares i mares, i alguns cops hem hagut de parlar amb ells. Fent-ho d’aquesta manera, més visual, potser abans de cridar o insultar s’ho pensaran”, afegeix Ballescà. “Pensem especialment en els partits dels equips de nens i nenes més menuts, que els seus pares no es barallin”.

“La campanya l’hem enfocat en tres eixos: respecte, comportament vers els àrbitres, i ús de mòbils, pensat en les categories més baixes, en què els marcadors no són visibles i molts pares utilizen els mòbils per fer seguiment i posar pressió als jugadors i jugadores que són a pista”, diu Palau. “Ja que a vegades controlem els comportaments dels jugadors i dels entrenadors -entre els quals m’incloc-, que és important, també creiem que toca demanar-ho als pares i mares. I ha tingut molt bona rebuda entre tots ells”, conclou Ballescà.

Els cartells, penjats al Pavelló | FCM

La campanya va tenir un fort impacte a les xarxes socials quan va ser anunciada, el 22 de gener, i va tenir l’inici físic als partits disputats el cap de setmana passat al Pavelló. De fet, Betevé se’n va fer ressò aquella mateixa setmana.

L’impacte inicial ha passat però la campanya és més vigent que mai. Des del Martinenc treballem perquè als camps, als pavellons, i també per extensió a la societat, el respecte i l’educació en valors, des de l’esport en el nostre cas, siguin un pilar.

#SomMartinenc


Back To Top