S'ha Acabat La Pretemporada, Torna La Lliga EBA | FCM
S'ha acabat la pretemporada, torna la lliga EBA | FCM
  • Sèniors

Aquest dissabte el Pavelló lluïrà les seves millors gales, a més de per a la presentació de tots els equips del Club, per a una estrena de nivell: la de la segona temporada del Sènior masculí a la lliga EBA de bàsquet. A les 18h el Martinenc rep el Martorell en partit de la primera jornada del grup C/A de la competició (en què es troba enquadrat el conjunt vermell aquest curs).

Després de la celebrada permanència del curs passat, amb triomf a la promoció contra el Salt i comunió final al Pavelló, els jugadors entrenats per Hugo González tenen al cap el mateix objectiu per a la nova temporada: continuar un curs més a la quarta categoria del bàsquet estatal.

La pretemporada ha estat positiva per a l’equip, que ja tastava el ritme competitiu a la Lliga Catalana EBA que organitza la Federació Catalana. Els vermells, enquadrats al grup 2, quedaven a les portes dels quarts de final de la competició, després de vèncer clarament a la pista del Roser (55-100) i de caure de manera ajustada al duel decisiu, al Pavelló, davant el Cornellà (65-73).

El primer triomf oficial, davant el Roser | FCM

El grup i la competició
S’ha canviat de grup (del C/B del curs passat al C/A actual), és una lliga de 14 equips, i la tipologia de rivals és similar, amb equips catalans, aragonesos, mallorquins i andorrans.

10 catalans -inclòs el Martinenc-: un barceloní (el SESE), un del Barcelonès Nord (Maristes Badalona), dos del Baix Llobregat (Martorell i Esparreguera), dos maresmencs (Arenys i Boet Mataró), i un osonenc (Vic), un gironí (Quart) i un de l’Anoia (Igualada). Predominen, per tant, els equips de les comarques barcelonines.

2 aragonesos: Alfindén i Almozara, tots dos de Saragossa (ciutat, en el cas de l’Almozara, i de la localitat veïna de La Puebla de Alfindén, un rival amb qui ja es va competir el curs passat).

1 andorrà: el filial de l’Andorra, amb qui ja ens vam enfrontar la temporada passada.

1 mallorquí: el Calvià.

La fase regular de la lliga EBA, a 26 jornades, s’inicia aquest cap de setmana i culminarà el cap de setmana del 17 i 18 d’abril de 2020, quan el Martinenc rebrà l’Igualada en la vint-i-sisena cita del curs. Els dos primers de grup aniran a les fases d’ascens a la lliga LEB Plata, el cuer (14è) descendirà a Copa Catalunya (en cas de ser català o andorrà) i l’antepenúltim i el penúltim (12è i 13è) disputaran la promoció de permanència amb els equips classificats en les mateixes posicions del grup C/B, creuant-se (12è del C/A contra 13è del C/B i viceversa, amb els dotzens gaudint de la tornada a casa).

La plantilla
Amb la sensible baixa de Pau Mayor (qui serà recordat com cal en el seu moment, i a qui desitgem la millor de les sorts en els seus nous reptes) com a principal novetat, la plantilla per al nou curs serà una mescla entre continuïtats i novetats. La formaran els següents jugadors, amb els dorsals corresponents:

1 David Mejía
2 Arnau Olivé
4 Aly Gueye
6 Buba Gassama
7 Miller Escobar
10 Seth Goodman
11 Adrià Clot
14 Ángel García
16 Jeremy Martín
18 Adrià Recasens
25 Borja Pascual

El cos tècnic l’encapçala un any més l’entrenador Hugo González, que comptarà amb Ivar Guzmán de segon. Gabi Sánchez en serà el delegat.

Dissabte, primer assalt del nou curs. Que torni a viure’s la lliga EBA al Pavelló!

#SomMartinenc